TOPLI SENDVIČ SA TUNJEVINOM: Lako se sprema i praktičan je za poneti, a i izuzetno je ukusan
Kada smo u poslu i nemamo vremena da odemo na ručak, a znate da je često takva situacija, onda nije na odmet da spremite obrok kod kuće i pojedete ga dok radite.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 štap celera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 kašike majoneza
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- kriške hleba
- malo otopljenog putera
- so, biber
Ocedite ulje iz konzerve (a i ne morate ako ne želite da stavljate dodatno maslinovo ulje) i ostavite da se ocedi.
U međuvremenu iseckajte crni luk, celer, peršun i dodajte beli luk u prahu. Svemu tome dodajte majonez i dobro promešajte da se sve sjedini. Po ukusu začinite i sipajte maslinovo ulje, a ukoliko želite i ako vam se slaže sa ostatkom namirnica, dodajte sir. Na kraju ubacite tunjevinu i dobro promešajte.
Zagrejte tiganj i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Kada se ulje zagreje, krišku hleba namažite puterom (ne štedite) i namazanu stranu stavite na ulje. Nemojte menjati temperaturu ringle, poželjno je da uvek bude ista. Dok se peče kriška, stavite dve kašike smese sa tunjevinom.
Stavite drugu krišku hleba, takođe namazanu puterom preklopite tunjevinu tako da napravite sendvič.
Proverite da li je hleb dobro ispečen, pa kad bude, okrenite drugu stranu sendviča da i gornja strana bude pečena.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MONTE KRISTO SENDVIČ: Hrskavi, sočni i slasni nestaće sa stola odmah
15. 03. 2024. u 16:40
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)