POSNE PROJICE GOTOVE ZA 25 MINUTA: Možete ih puniti spanaćem, ajvarom, ili tikvicama

Novosti online

28. 03. 2024. u 07:00

SRPSKA trpeza ne bi se mogla zamisliti bez proje. Ovo starinsko jelo možete pripremiti i u posnoj varijanti i to vrlo jednostavno.

ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ ГОТОВЕ ЗА 25 МИНУТА: Можете их пунити спанаћем, ајваром, или тиквицама

Foto: Shutterstock

Dovoljno je da pomešate kukuruzno i pšenično brašno, dodate još nekoliko sastojaka i izlijete smesu u kalup za mafine. U smesu za proju možete dodati i ajvar, tikvice ili spanać.

Sastojci:

600 g kukuruznog brašna

200 g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kesica prašak za pecivo
600 ml kisele vode
200 ml ulja

Recept za posnu proju:

U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180 °C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa.

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!