ZELENSKI ĆE MORATI JOŠ MALO DA PRIČEKA: Bajden otkrio kada PVO sistemi kreću za Ukrajinu

Tanjug

22. 04. 2024. u 22:39

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden preneo je danas svom ukrajinskom kolegi Vladimiru Zelenskom da će SAD poslati Ukrajini PVO sisteme čim Senat odobri paket pomoći vredan 61 milijardu dolara.

ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ МОРАТИ ЈОШ МАЛО ДА ПРИЧЕКА: Бајден открио када ПВО системи крећу за Украјину

Bajden i Zelenski u Kijevu, Foto AP

U objavi na svom X nalogu Zelenski je naveo da ga je Bajden uveravao da će u paket pomoći biti uključeno i artiljerijsko naoružanje visokog dometa, prenosi AP.

Ukrajina čeka odobrenje američkog Senata nakon što je Predstavnički dom Kongresa ovog vikenda odobrio paket od 95 milijardi dolara koji uključuje i pomoć drugim američkim saveznicima.

Do toga dolazi nakon višemesečnog odlaganja pošto su se neki republikanski poslanici protivili daljem finansiranju Ukrajine i zapretili da će svrgnuti predsedavajućeg Majkla Džonsona ako dozvoli da se glasanje održi.

Zvaničnom Kijevu je preko potrebna veća vatrena moć jer je Moskva pojačala svoje napade na Ukrajinu.

Očekuje se da će Senat ove nedelje glasati o paketu pomoći, a Bajden je obećao da će u kratkom roku nakon izglasavanja u Senatu potpisati zakon.

Zelenski je rekao da su on i Bajden takođe razgovarali o "ruskom vazdušnom teroru i masovnim napadima sa projektilima, dronovima i bombama", uključujući i napad na TV toranj u Harkovu samo nekoliko minuta pre njihovog razgovora.

- Rusija jasno signalizira svoju nameru da taj grad učini nepogodnim za život -rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)