DOBRE VESTI ZA ZELENSKOG: Patrioti stižu u Ukrajinu?

Novosti online

18. 04. 2024. u 19:50

NATO radi na slanju više sistema protivvazdušne odbrane Ukrajini, rekao je Jens Stoltenberg i dodao da kašnjenja u pružanju takve pomoći štete naporima Kijeva da se odupre napadima Rusije.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Патриоти стижу у Украјину?

Foto: Tanjug/AP

- Prikupili smo podatke o različitim sistemima PVO koje imamo u NATO-u i fokusirali smo se na sisteme Patriot. I radimo sa saveznicima kako bismo osigurali da prerasporede neke svoje sisteme u Ukrajinu - rekao je novinarima na marginama sastanka ministara spoljnih poslova G7 u Italiji.

- Radimo na mogućnosti isporuke više baterija Patriot Ukrajini. U dijalogu smo s nekim zemljama - rekao je Stoltenberg nazvavši snabdevanje Patriotima "kritičnom" jer je to najnapredniji odbrambeni sistem na koji savez može računati.

Stoltenberg je rekao da bi Ukrajini mogli biti isporučeni i drugi odbrambeni sistemi, uključujući NASAMS raketni sistem zemlja-zrak.

Dodao je da će se sastanak Veća NATO-a i Ukrajine održati sutra i da se očekuje da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski virtuelno sudelovati.

- Ohrabren sam predanošću i odlučnošću NATO saveznika da se zauzmu za Ukrajinu - rekao je novinarima dodavši da postoje ohrabrujući znakovi da bi američki Kongres uskoro mogao otključati paket pomoći Ukrajini vredan 60.84 milijarde dolara. 

(Indeks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!