ŠTA JE BAJDEN PORUČIO NETANJAHUH: Razgovor koji se nije dopao izraelskom premijeru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 20:21

AMERIČKI predsednik Džo Bajden rekao je premijeru Benjaminu Netanjahuu u njihovom sinoćnom pozivu da Izrael mora „pažljivo i strateški da razmisli o riziku od eskalacije“, jer odmerava kako da odgovori na iranski napad dronovima i raketama, rekao je visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

ШТА ЈЕ БАЈДЕН ПОРУЧИО НЕТАНЈАХУХ: Разговор који се није допао израелском премијеру

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnik administracije pazi da ne kaže da se SAD protive izraelskom vojnom odgovoru na iranski napad. Međutim, on je na brifingu sa novinarima izjavio da se SAD neće pridružiti Izraelu u takvom udaru.

-Izrael nam je jasno stavio do znanja da ne traži značajnu eskalaciju sa Iranom. Oni traže da se zaštite i brane, kaže visoki zvaničnik administracije.

Kako Izrael reaguje na iranski udar je „proračun koji Izraelci moraju da naprave. Ovo je bio napad bez presedana iz Irana na Izrael. U isto vreme, mislimo da su u ukupnoj razmeni ovde Izraelci izašli kao pobednici“, kaže on.

-Posvećeni smo odbrani Izraela, [ali] ne bismo bili deo bilo kakvog odgovora, pojašnjava visoki zvaničnik administracije.

-Događaji u poslednjih 10 dana pokazali su da iako možda imamo neke nesuglasice, Sjedinjene Američke Države stoje uz Izrael i nema sumnje da ćemo stati u njihovu odbranu kada budu napadnuti, dodaje zvaničnik.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo