PRVE REAKCIJE IZ KIJEVA NA OBARANJE ILJUŠINA 76: Ukrajinsko Ministarstvo odbrane i dalje ćuti

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

24. 01. 2024. u 13:44

UKRAJINSKI Koordinacioni štab za postupanje sa ratnim zarobljenicima (POW), organ ukrajinske vlade, saopštio je da je avion iljušin Il-76 oboren.

ПРВЕ РЕАКЦИЈЕ ИЗ КИЈЕВА НА ОБАРАЊЕ ИЉУШИНА 76: Украјинско Министарство одбране и даље ћути

Foto Tanjug/AP

U saopštenju se pozivaju "mediji i građani da se uzdrže od širenja neproverenih informacija" i dodaje da se prikupljaju dodatne informacije.

- Naglašavamo da neprijatelj aktivno sprovodi specijalne informativne operacije usmerene protiv Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Rusija i Ukrajina razmenile su stotine zarobljenika od početka rata, uključujući najveću razmenu do sada ranije ovog meseca, kada je 230 Ukrajinaca razmenjeno za 248 Rusa.

Foto: Tviter

Komesar Vrhovne rade za ljudska prava Dmitrij Lubinec odgovorio je na izveštaje o smrti zatvorenika u padu iljušina 76 i pozvao sve da ne donose preuranjene zaključke i veruju samo zvaničnim izvorima.

On je to objavio na svom Telegram kanalu.

- Sada ja, kao komesar za ljudska prava Vrhovne rade Ukrajine, saznajem sve detalje incidenta i analiziram dobijene informacije. Pozivam predstavnike medija i građane Ukrajine da ne donose preuranjene zaključke i veruju samo zvaničnim izvorima. Takođe vas molim da ne širite lažne informacije - napisao je Lubinets.

Foto: Tanjug/AP photo

Ministarstvo odbrane Ukrajine još nije komentarisalo izveštaje da je ruski vojni avion Il-76 pogođen od strane Oružanih snaga Ukrajine u Belgorodskoj oblasti.

Rekli su da prikupljaju i analiziraju sve informacije i pozvali ih da sačekaju zvanična saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (9)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo