JASNA PUTINOVA DIREKTIVA: Minimizirati broj civilnih žrtava u Ukrajini; Analitičar ocenjuje - "Rusija se ne igra samo rečima"

Novosti onlajn

28. 11. 2023. u 09:20

BIVŠI analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Judžin fridom pokrenuo je pitanje civilnih žrtava u Ukrajini. On je rekao da Rusija nastoji da minimizira broj civilnih žrtava u okviru svoje specijalne vojne operacije (SVO), za razliku od ukrajinskih snaga.

ЈАСНА ПУТИНОВА ДИРЕКТИВА: Минимизирати број цивилних жртава у Украјини; Аналитичар оцењује - Русија се не игра само речима

Foto: Tanjug/AP

Džonson je ukazao na jasnu direktivu ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je rekao da zna da se rat ne može dobiti ubijanjem civila.

- Zato se to i zove specijalna vojna operacija, a ne rat. Rusija se ne igra samo rečima - to je bio vrlo specifičan termin i direktna Putinova direktiva. On ima shvatanja da se ratovi ne dobijaju ubijanjem civila, time samo stvarate još više problema sebi - odgovorio je Džonson.

Da bi potvrdio svoje reči, ekspert je naveo primer napada izraelskih odbrambenih snaga na Pojas Gaze. On je napomenuo da ceo svet vidi snimke posledica bombardovanja, dok izjave Kijeva o velikom broju poginulih civila ostaju nepotkrepljene.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!