"ČIN ŽRTVOVANJA PROTIV TURSKOG MINISTARSTVA": Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za bombaški napad u Ankari (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 10. 2023. u 18:00

RADNIČKA partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za bombaški napad koji se dogodio jutros u Ankari, nedaleko od zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

ЧИН ЖРТВОВАЊА ПРОТИВ ТУРСКОГ МИНИСТАРСТВА: Радничка партија Курдистана преузела одговорност за бомбашки напад у Анкари (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

- Grupa povezana sa našom besmrtnom brigadom počinila je čin žrtvovanja protiv turskog Ministarstva unutrašnjih poslova - rekla je naoružana grupa za ANF povezan sa Kurdima.

Turska i mnoge zapadne zemlje klasifikuju PKK kao terorističku organizaciju.

Stradao jedan terorista

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja rekao je da se jutros oko 9:30 časova ispred kapija njihovog Ministarstva u Ankari dogodio bombaški napad u kojem je stradao jedan od terorista, piše Hurijet.

Prema njegovim rečima, dvojica terorista su došla ispred zgrade Ministarstva, a jedan je aktivirao eksplozivnu napravu, dok je drugi uhapšen.

- Jedan od njih digao se u vazduh, dok je drugi neutralisan - rekao je on.

Si-En-En Turk je naveo da ima ranjenih i da su svi okolni putevi zatvoreni. Kako AP navodi, turski parlament danas treba ponovo da zaseda posle letnje pauze.

(Prototema/Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)