MLADI INOVATORI TEMELJ RAZVIJA EKONOMIJE: Na Regionalnom takmičenju inovatora učestvovalo 28 škola

Lj.B.

23. 04. 2024. u 14:24

U Oficirskom domu ui Nišu održano je ’’Regionalno takmičenje inovatora i preduzetnika – biznis planovi’’, u kojem su učestvovali učenici 28 škola Nišavskog okruga

МЛАДИ ИНОВАТОРИ ТЕМЕЉ РАЗВИЈА ЕКОНОМИЈЕ: На Регионалном такмичењу иноватора учествовало 28 школа

Foto: Shutterstock

Ovu manifestaciju organizovao je Savez pronalazača Srbije, a na regionalnom takmičenju inovatora i preduzetnika učestovalo je 36 ekipa iz Niša, Merošine, Aleksinaca, Gadžinog Hana i Ražnja.

Ovom prilikom, Savez pronalazača Srbije, najstarija intelektualna institucija u državi, osnovana 1918. godine uručio je i priznanja, a dobitnici su, između ostalog i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i ministarka dr Jelena Begović. U znak zahvalnosti za stalnu podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija radu, Savez pronalazača Srbije ministarki dr Jeleni Begović dodelio je Povelju „Mihajlo Pupin“, a Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Povelju “Mihajlo Pupin” i zlatni medaljon sa likom Mihajla Pupina, koje je preuzeo državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija prof. dr Miroslav Trajanović.

Mladi istraživači u Srbiji uvek znaju da iznenade, rekao je prof. dr Trajanović i istakao da se takmičenja inovatora i preduzetnika organizuju u svim regionima u našoj zemlji. "Ova takmičenja razvijaju kod mladih želju za bavljenjem inovativnim aktivnostima. To je krucijalno bitno za razvoj Srbije, jer mladi od najranije životne dobi shvate da inovativnim aktivnostima mogu da pomognu ekonomiji Srbije", rekao je prof. dr Trajanović.

Učesnici su prikazali svoje ideje u ublasti informacionih tehnologija, ekologije, poljoprivrede i privrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)