POČINJE UPISNA TRKA: Prijavljivanje učenika za upis u neko od specijalizovanih odeljenja do 22. aprila

B.B.

15. 04. 2024. u 06:30

UPISNU trku u srednje škole "otvoriće" talentovani učenici osmog razreda, koji nameravaju da se upišu u neku specijalizovanu srednju školu.

ПОЧИЊЕ УПИСНА ТРКА: Пријављивање ученика за упис у неко од специјализованих одељења до 22. априла

Foto: N. Živanović

Oni mogu elektronski da se prijave za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola od 15. do 22. aprila, a 19. i 22. aprila u matičnim osnovnim školama i u srednjim školama u kojima je organizovano polaganje prijemnih ispita.

Prijemni ispiti u umetničkim školama likovne oblasti biće održani 10, 11. i 12. maja, a za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, kao i scenske i audio-vizuelne umetnosti - 11. maja.

Za učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke prijemni će biti 11. i 12. maja. Đaci koji žele da se upišu u muzičku ili baletsku školu polagaće prijemni ispit 17, 18. i 19. maja.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, zatim fiziku, i za đake sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju održaće se 18. maja.

Za upis u bilingvalna odeljenja đaci će prijemni polagati 18. i 19. maja, a dok će oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavati zadatke 19. maja.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni od 14. do 22. maja.

Prosvetnim kalendarom je predviđeno da se završni ispit polaže 17, 18. i 19. juna. Prvo će osmaci rešavati test iz srpskog jezika, drugi dan se polaže matematika, dok je treći dan rezervisan za izborni predmet.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 21. juna, kada počinje rok za podnošenje žalbi. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 24. juna.

Popunjavanje liste želja rezervisano je za 25. i 26. jun. Liste se mogu popuniti elektronski na portalu Moja srednja škola ili u školi. Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima biće 1. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave