EVROPSKI FORUM NAUKA I TEHNOLOGIJA U DRUŠTVU U LONDONU: Glavne teme zdravo starenje i bezbednost hrane

Lj.B.

09. 04. 2024. u 14:11

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić učestvovao je na sedmom evropskom Forumu nauka i tehnologija u društvu koji je održan u Londonu.

ЕВРОПСКИ ФОРУМ НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА У ДРУШТВУ У ЛОНДОНУ: Главне теме здраво старење и безбедност хране

univerzitet u beogradu

Ovaj skup su organizovali britansko Kraljevsko društvo i Forum nauka i tehnologija u društvu, na inicijativu partnera iz Japana.

Prvi panel bio je posvećen zdravom starenju, izazovima i inovacijama u vezi sa očekivanom dužinom života i novim otkrićima u oblasti medicine i ostalih srodnih nauka, dok je drugi panel bio posvećen budućnosti održive poljoprivrede i bezbednosti hrane, u vezi sa potrebama sve brojnijeg stanovništva planete u eri klimatskih promena. Na skupu su govorili predstavnici državnih institucija Japana, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja, kao i visoki predstavnici univerziteta Kembridž, Kolumbija, Norvič i drugih.

Rektor Vladan Đokić aktivni je učesnik svih sastanaka Foruma, na poziv organizatora. Forum Nauka i tehnologija u društvu je platforma za okupljanje svetskih lidera i razgovore o pitanjima vezanim za nauku i tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave