POMOĆ UČENIČKIM ZADRUGAMA: Ugovori sa 17 srednjih škola

B.B.

16. 11. 2023. u 13:45

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas ugovore direktorima srednjih škola, koje su na javnom pozivu dobile sredstva za podršku učeničkim zadrugama.

ПОМОЋ УЧЕНИЧКИМ ЗАДРУГАМА: Уговори са 17 средњих школа

Foto: Ministarstvo prosvete

- Za ovu školsku godinu doneta je odluka da 17 škola, odnosno učeničkih zadruga, dobije finansijska sredstva u ukupnom iznosu od osam miliona dinara - rekla je Đukić Dejanović. - Ministarstvo prosvete sada već četvrtu godinu za redom pruža finansijsku podršku učeničkim zadrugama u srednjim školama, a ove godine je za te svrhe namenjeno duplo više sredstava nego prethodne godine.

Ona je istakla da su učeničke zadruge važan  deo obrazovno-vaspitnog rada u školama i predstavljaju vid podrške razvoju preduzetništva kod učenika.

- Želim da pohvalim sve škole koje su osmislile različite projekte i istaknem da su veliko interesovanje pokazale specijalne škole i škole u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane - rekla je ministarka.

Učeničke zadruge će dodeljena sredstva iskoristiti za nabavku opreme, sredstava i materijala za rad.

Ona je istakla da će Ministarstvo prosvete nastaviti da, kao i do sada, podržava rad učeničkih zadruga kako u osnovnim, tako i u srednjim školama i pozvala škole da se aktiviraju u ovom segmentu, registruju zadruge i tu pronađu nove mogućnosti za svoje učenike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove