BOLONJA HAB NA UNIVEZITETU U BEOGRADU: Razmena znanja o ključnim bolonjskim obavezama

Lj.B.

20. 10. 2023. u 12:38

Bolonja Hab konferencija na Zapadnom Balkanu otvorena je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

БОЛОЊА ХАБ НА УНИВЕЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ: Размена знања о кључним болоњским обавезама

univerzitet u beogradu

 Organizator je nemačka Erazmus+ Nacionalna agencija za visoko obrazovanje u okviru DAAD, pod sloganom ”Deljenje znanja – izgradnja mreža”.

Konferencija je okupile predstavnike visokoškolskih ustanova iz Srbije i šireg regiona Zapadnog Balkana, sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja Evropskog prostora visokog obrazovanja (ENEA). Prvi dan konferencije posvećen je tematskoj razmeni o najnovijim dešavanjima u Bolonjskom procesu, a drugi dan aktivnostima umrežavanja.

Dobrodošlicu učesnicima u ime Univerziteta u Beogradu poželeo je rektor prof. dr Vladan Đokić, koji je istakao značaj Bolonjskog procesa i pozvao učesnike da u okviru svojih akademskih zajednica i ustanova pronađu puteve za efikasnu akademsku saradnju u regionu. Ambasadorka Savezne republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad ukazala je na potrebu integracija i postizanja stabilnog napretka u okviru zajedničkih programa univerziteta na Zapadnom Balkanu.

Konferencija za cilj ima razmenu znanja i praksi o ključnim Bolonjskim obavezama u pogledu priznavanja, osiguranja kvaliteta i okvira kvalifikacija. Teme kao što su mikrokrediti i internacionalizacija, primeri saradnje iz Erazmus+ projekata i Inicijative evropskih univerziteta i dešavanja u kontekstu Evropske strategije za univerzitete takođe će biti uključene. Učesnici konferencije su evropski predstavnici za visoko obrazovanje, rektori univerziteta, prorektori za međunarodnu saradnju, predstavnici fakulteta i zaposleni u kancelarijama za međunarodnu saradnju. Nemačka agencija za akademsku razmenu DAAD osnovana je 1925. godine i najveća je nemačka organizacija za podršku u oblasti međunarodne akademske saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo