VESELI SE, SRPSKI RODE: Danica Crnogorčević, poznata po etno muzici, u Novom Sadu održava dva koncerta

J. S.

28. 11. 2023. u 15:00

UMETNICA jedinstvenog vokala Danica Crnogorčević, koja je stekla veliku popularnost u regionu predstavljajući novim generacijama blago naše etno i duhovne muzike, doputovala je juče u Novi Sad gde će u sredu i četvrtak, u organizaciji novosadskog Kulturnog centra, prirediti dva koncerta na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

ВЕСЕЛИ СЕ, СРПСКИ РОДЕ: Даница Црногорчевић, позната по етно музици, у Новом Саду одржава два концерта

KCNS

Danicu, njenog supruga Ivana Crnogorčevića i njihovu porodicu, pozdravio je direktor KCNS Bojan Panaotović, poželevši im dobrodošlicu i uspešne koncerte za koje  veliko interesovanje vlada  još od početka oktobra kada je ovo gostovanje najavljeno.

  Podsetimo, Danica je svojim čudesnim glasom i repertoarom  podržavala litije za odbranu svetinja SPC u Crnoj Gori a,pored niza njenih poznatih  pesama najčuvenija  je „Veseli se,srpski rode“  - omiljena je širom Balkana.Autor ove svojevrsne moderne himne je Daničin suprug Ivan Crnogorčević,sveštenik.

  Sada već  nema slavlja bez ove pesme.Pevali su je košarkaši posle osvojene srebrne medalje  na svetskom prvenstvu i Novak Đoković , pobednik Ju Es Openu zajedno sa hiljadama navijača koji su ih dočekali u Beogradu.Uz ovu pesmu i naši teniseri, na minulom Dejvis kupu u Španiji, izlazili su na teren . 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo