STIŽU "ČASNE SESTRE U AKCIJI": Slovenačka muzička komedija gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu

V.V.S.

09. 11. 2023. u 15:55

U BEOGRADSKOM dramskom pozorištu, u nedelju 12.novembra, na sceni "Predrag Pepi Laković" gostuje muzička komedija "Časne sestre u akciji" u režiji Jaše Jamnika i produkciji Jure Franka.

СТИЖУ ЧАСНЕ СЕСТРЕ У АКЦИЈИ: Словеначка музичка комедија гостује у Београдском драмском позоришту

foto Prpducentska kuća "Prospot"

Producent Jure Franko koji se, između ostalog, godinama uspešno bavi pozorišnom produkcijom bivši je slovenački i jugoslovenski alpski skijaš koji je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Sarajevu osvojio srebrnu medalju u veleslalomu.

- Odkad sam pre 40 godina osvojio prvu zimsku medalju za Jugoslaviju, ovih dana putem kulture, više vremena provodim u sportskim salama nego dok sam se sportom ozbiljno bavio. Naime, kulturne ustanove nemaju dosta velikih kapaciteta za pozorišne produkcije koje radim u Sloveniji, pa smo osuđeni na sportske sale. Na sreću, sa našim koproducentima u Beogradu nemamo takvih problema, pa možemo lepo igrati "Mamma Mia!" i "Zaljubljenog Šekspira". A ovom prilikom dolazimo na gostovanje u BDP sa muzičkom komedijom: "Časne sestre u akciji " (drugi najduže igrani šou na of Brodveju), koja će i nasmejati i odoborovoljiti, ukazujući da svako od nas može postati sveti, ako ima volje - izjavio je Jure Franko.

"Časne sestre u akciji" je maštovita priča o pet monahinja koje se nađu u finansijskim teškoćama i prinuđene su da pripreme dobrotvornu priredbu u kojoj svaka od njih želi da bude prva zvezda. U nizu neobičnih situacija monahinje se pojavljuju u sasvim drugačijem svetlu nego što smo navikli. U centru pažnje, pevajući, igrajući i smejući se, svako pojedinačno i svi zajedno sijaju na svoj jedinstven način.

Reč je o poznatom delu Dena Gogina koje je premijerno prikazano u decembru 1985. u Čeri Lejn teatru i druga je najduža predstava van Brodveja. U proteklih trideset godina, predstava je prevedena na više od 26 jezika i gleda je publika širom sveta.

U slovenačkoj verziji nastupaju vrhunski slovenački umetnici - Gojmir Lešnjak, Simona Vodopivec, Alenka Godec, Marjan Bunič, Lea Barta Pesek, Tanja Pečenko i Miran Juvan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima