UBISTVO OCA U SURČINU: Filipu Vrziću određeno lečenje

S. J. M.

27. 03. 2024. u 15:26

FILIPU Vrziću, koji je u septembru prošle godine u Surčinu ubio oca i napao majku, Viši sud u Beogradu izrekao je danas meru obaveznog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Određeno je i da se na svakih devet meseci ispituje da li postoji potreba za lečenjem u ustanovi, ili u nekom momentu može biti pušten na kućno lečenje.

УБИСТВО ОЦА У СУРЧИНУ: Филипу Врзићу одређено лечење

FOTO: Arhiva novosti

Kako je sud utvrdio, on je izvršio ubistvo i nasilje u porodici, a ta dva krivična dela je i priznao.

Filip Vrzić inače boluje od duševne bolesti i veštačenje je utvrdilo da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Mislio je da ga neko prati i pobegao je iz kuće u zgradu preko puta, a roditelji su krenuli za njim. Kada je izašao napolje, napao je oca, uzeo motku i njome ga udarao, a onda i majku. Odatle je pobegao u svoju kuću, gde je i uhapšen.

Vrzić se pre dve godine već lečio u zatvorskoj bolnici, jer je bio uhapšen zbog ometanja u radu službenog lica. Pušten je da se leči sa slobode, išao je na kontrole u psihijatrijsku bolnicu u Beogradu i uzimao je terapiju, ali nekoliko dana pre zločina, kako je rekao, nije pio lekove. Tada je dobio napad, kako je majka ispričala, iskočio je u gaćama kroz prozor kuhinje, a oni su krenuli za njim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!