"UZMI RAČUN I POBEDI" Ovo su sva PRAVILA NAGRADNE IGRE, među vrednim nagradama stanovi i kola

Novosti online

19. 09. 2020. u 20:16

DRŽAVA ponovo pokreće veliku nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" u kojoj će građani sakupljajući fiskalne račune moći, uz malo sreće, da postanu vlasnici vrednih nagrada.

УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ Ово су сва ПРАВИЛА НАГРАДНЕ ИГРЕ, међу вредним наградама станови и кола

Foto: N. Skenderija

Između ostalog, biće podeljeno 60 automobila 'fijat 500L', 10 stanova u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi.

Podsetimo, nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" prvi put je bila organizovana u martu 2017. s nagradnim fondom vrednim 135 miliona dinara. Drugi ciklus organizovan je početkom 2018, imao je dva kruga sa po četiri izvlačenja, a u igri je učestvovao čak 41 odsto građana, koji su poslali 11 miliona koverata. U ovom ciklusu podeljena je 291 nagrada ukupne vrednosti 257 miliona dinara.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" ima za cilj suzbijanje sive ekonomije i edukaciju građana o značaju izdavanja fiskalnih računa, a da se taj cilj i postiže, pokazuju i podaci Poreske uprave. Tako je, podsetimo, tokom trajanja prethodne nagradne igre uočena veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa, budući da su samo u periodu od januara do aprila 2018. podneli 13 odsto više prijava nego u istom periodu 2017. i čak 55 odsto prijava više u odnosu na 2016.

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da startuje nagradna igra uz poruku da građani već sada mogu da skupljaju fiskalne račune.

PRAVILA SU JEDNOSTAVNA:

* važiće računi od 1. septembra

* pravo učešća imaju sva punoletna lica s prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije

* učesnici u nagradnoj igri neće plaćati poštansku uslugu prilikom slanja koverti

* biće dva kruga, a sve koverte prispele u prvom učestvovaće i u drugom krugu

* koverta treba da ima 10 fiskalnih računa

* minimalna vrednost svakog računa mora biti 100 dinara

* prvi krug biće završen do Nove godine

- Pozivam ih da to čine u što većem broju, jer na taj način, s jedne strane, imaju šanse da osvoje vredne nagrade, a s druge strane doprinose smanjenju sive ekonomije. To znači da ćemo imati više sredstava za izgradnju bolnica, škola, auto-puteva, železnice. Dakle, pozivam sugrađane da pri svakoj kupovini traže fiskalni račun, ukoliko ga prethodno nisu dobili, jer na to imaju pravo. Želimo da na ovaj način upravo podignemo njihovu svest i da im ukažemo na važnost uzimanja fiskalnih isečaka, jer to znači i bolji kvalitet njihovog života - rekao je Mali.

On je podvukao da su rezultati prethodne nagradne igre bili odlični, tako da i sad imaju visoka očekivanja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)