NA DOBOŠU I NEKADAŠNJE KRPICE C&A: Stečajni upravnik objavio prodaju preostale garderobe i opreme

D. Stojaković

09. 01. 2024. u 17:59

GODINU i po od zatva­ranja poznatog svetskog lanca C&A u Srbiji biće ponovo moguće kupovati krpice ove robne marke.

НА ДОБОШУ И НЕКАДАШЊЕ КРПИЦЕ C&A: Стечајни управник објавио продају преостале гардеробе и опреме

Foto: Z. Jovanović

Istina, ne u radnjama ne­go u celosti, kao i opremu iz nekadašnjih 14 radnji u kojima je radilo 135 lju­di. Stečajni upravnik ove firme objavio je oglas prema kome u dve celine prodaje ono što je ostalo iza ove nemačke firme koja je odustala od rada u našoj zemlji, zato što je njen partner ovde sa gru­pom nepoznatih počini­laca, kako se tada pisalo, napravio 300 carinskih prekršaja, prilikom uvo­za roba.

Svi butici C&A su odav­no zatvoreni, a odlukom Privrednog suda ove dve celine su ponuđene na pro­daju. U prvom delu je gar­deroba. Tačnije, 106.763 komada ženske garderobe, 75.135 muške, 66.672 dečje i na aksesoare otpada 3.961 proizvod. Stečajac ga prvo­bitno ceni u ovoj ponudi na 189.697.781 dinar, bez PDV, ili nešto više od milion i 600 hiljada evra. Pa, ko da više.

Foto Z. Jovanović

Drugu celinu čini opre­ma i to zidne police, pul­tovi za garderobu raznih veličina, ormani, lutke, kancelarijske stolice i fotelje, stolovi-štende­ri, metalne kase i sefovi... Sve ukupno nude se po ceni od 85.297.438,20 dinara. Da bi pravno ili fizičko lice učestvovalo u javnom nadmetanju biće potrebno da položi depo­zit od pet procenata, što je 4.297.438,20 dinara. Za prvu celinu gde su krpi­ce potrebno je uplatiti iste postotke vrednosti ponuđenog, ali oni iznose 9.484.889,05 dinara ili nešto više od 80.000 evra.

Nadmetanje će se održa­ti u Beogradu 7. februara, a potencijalni kupci moraju da obezbede dokumentaciju predviđenu za ove sluča­jeve. A, u ovakvim proce­durama omogućeno je i da budući vlasnici pre li­citacije mogu da pogledaju robu u zatečenom stanju.

Ko zna u kakvom je stanju

IAKO se iz stečajne mase C&A nudi roba vredna milion i 600 hiljada evra, pitanje je u kakvom je stanju ono što je ponuđeno. Ukoliko je ostala u relativno dobrom stanju, možda je to šansa za kupce da pazare, a potom i preprodaju preostale krpice. Ipak, u drugom delu, koji se tiče opreme iz nekadašnjih radnji tu se sigurno može pronaći nešto kvalitetno, jer su njihovi butici bili opremljeni prema globalnim standardima.

Inače, afera je otkri­vena leta 2022. godine. Diseldorfska C&A je sa­opštila da su počinioci sistematično kršili ca­rinske propise Republike Srbije i da se slučaj zatvaranja radnji odnosi samo na naše tržište. Iako su ukazivali da su žrtve, na­še institucije nisu pri­hvatile njihovu argumen­taciju i insistirale su da C&A namiri dugovanja. Ipak, Nemci su se odluči­li da proglase insolvent­nost i kroz stečaj namire poverioce, odnosno one kojima duguju novac.

Kako bilo, naše trži­šte je ostalo bez popular­nog lanca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)