PAD CENA STANOVA U SRBIJI: Kvadrat stana u novogradnji niži nego 2022, a ove opštine su i dalje najskuplje

Tanjug

21. 09. 2023. u 21:52

PROSEČNA cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Srbiji, u prvoj polovini ove godine iznosila je 214.017 dinara, što predstavlja smanjenje od 1,8 odsto u odnosu na drugo polugodište prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

ПАД ЦЕНА СТАНОВА У СРБИЈИ: Квадрат стана у новоградњи нижи него 2022, а ове општине су и даље најскупље

Foto V. S.

Cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 52.481 dinar po kvadratnom metru u Bujanovcu, do 489.634 dinara u beogradskoj opštini Savski venac, piše Blic biznis.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena kvadrata u gradskim naseljima opala za 0,6 odsto u odnosu na drugo polugodište prošle godine i iznosila je 314.955 dinara po metru kvadratnom.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama nekretnina izdvojili su se i Novi Sad, Čajetina, niška opština Medijana, Vrnjačka Banja i Sokobanja.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 55 kvadratnih metara.

BONUS VIDEO:

INDIJA PREMAŠILA KINU PREMA BROJU STANOVNIKA: Velika zabrinutost u Nju Delhiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)