ČADEŽ: Godinu dana istražujemo tržište Afrike za naše kompanije

Novosti onlajn

07. 02. 2024. u 14:45

NAJAVU predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi uskoro mogao da krene u prvu veliku turneju po Africi, srpska privreda dočekuje spremna. Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež kaže da kompanije iz Srbije imaju šta da ponude zemljama Afrike.

ЧАДЕЖ: Годину дана истражујемо тржиште Африке за наше компаније

Foto: PKS

- Privredna komora Srbije već godinu dana radi na istraživanju tržišta Afrike i pronalasku najboljih mogućnosti za investiranje naših kompanija. Već smo uspešno organizovali prve misije u Keniji i Angoli i imamo jako dobre partnere u Južnoj Africi - rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, ukoliko se obistini najava predsednika Vučića, PKS je spremna da organizuje i da velika privredna delegacija zajedno sa državnim vrhom poseti Afriku.

- To bi bila posebna prilika da naša privreda na afričkom kontinentu uradi mnogo više i od dosta razvijenijih zemalja. Uzimajući sve parametre u obzir, od demografije, preko podizanja kupovne moći sve do prirodnih resursa i potencijala, Afrika je tržište budućnosti i velikih šansi za našu privredu - kaže Čadež.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo