Čadež: MK Grupa najbolji primer održivog razvoja

Novosti online

18. 12. 2023. u 13:23

MK grupa, osim što je među najuspešnijim poslovnim sistema u regionu, jedan je od najboljih primera održivog razvoja, zasnovanog na investicijama, novim tehnologijama i inovacijama i uzor kompanijama u svom dobavljačkom lancu u kome je čak 80 odsto domaćih firmi i kooperanata, poručio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

Чадеж: МК Група најбољи пример одрживог развоја

Foto: PKS

Osim posla, dodaje, sarađujući sa MK Grupom, kompanije dobijaju i neophodna znanja, usvajaju najviše standarde i podižu svoje kapacitete za održivo poslovanje kako bi sutra mogle da postanu partneri velikim sistemima u EU.

Čadež je na predstavljanju ESG (environmental, social, governance) izveštaja MK Grupe za 2022. u PKS, istakao da je MK Grupa kompanija za primer i kada je u pitanju energetika i način na koji se bave energetskom potrošnjom, kao i po pitanju odnosa prema zaposlenima. Navodi da MK Grupa ima 4.000 zaposlenih u celom regionu, a da je za 2022. godinu uplatila 60 miliona evra poreza državi Srbiji.

- Privrednoj komori Srbije je posebno značajno to što MK Grupa ima više od 80 odsto dobavljača iz naše zemlje što je važno i za te kompanije i za celu privredu Srbije - napominje predsednik PKS.

Kompanije koje su dobavljači MK Grupe rade sa njom na ESG principima, koji su novina za kompanije u regionu, a deo su obaveza koje dobavljači velikih poslovnih sistema i izvoznici u EU moraju da ispune, objašnjava Čadež.

- Ukoliko se ne budemo držali i naučili da radimo kao što radi MK Grupa, može nam se vrlo lako desiti da ne možemo da izvozimo na tržište EU i to bi mogao biti veliki problem, i zato su važni znanje i kompetencije koje MK Grupa prenosi na svoje dobavljače - poručio je Čadež.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)