VAŽNA VEST: Univerzitet u Beogradu objavio konkurs za upis nove generacije studenata

Novosti online

29. 04. 2024. u 08:39

UNIVERZITET u Beogradu (UB) objavio je na svom veb portalu konkurs za upis nove generacije studenata.

ВАЖНА ВЕСТ: Универзитет у Београду објавио конкурс за упис нове генерације студената

Rektorat UB u Kapetan-Mišinom zdanju, Foto Z. Jovanović

Detalji o svakom od nivoa studija, uključujući i najvažnije datume, mogu se  pronaći na https://www.bg.ac.rs/upis/ klikom na pulsirajuće dugme ispred svakog od stepena studija.

Broj mesta za prijem nove generacije studenata po fakultetima zvanično će biti potvrđen kada upisne kvote odobri Vlada Republike Srbije, a UB očekuje da će to biti krajem maja. 

Senat UB na sednici 17. aprila doneo je odluku o raspisivanju konkursa za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, i ukupno 26.438 mesta, što znači više mesta na svim stepenima studija: osnovnim, master i doktorskim.

Od toga, na osnovnim studijama planirano je (odnosno usvojeno kao predlog upućen na usvajanje Vladi Srbije) 14.222 na budžetu i 12.216 mesta na samofinansiranju, navodi se u saopštenju univerziteta.

BONUS VIDEO: 90 GODINA OD ROĐENjA BATE ŽIVOJINOVIĆA: U glumu je ušao "kroz prozor"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis