TAKMIČENJE NAJBOLJI RATNIK: Srbin zauzeo drugo mesto u SAD (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 19:21

PRIPADNICI Vojske Srbije imali su uspešan nastup na takmičenju „Najbolji ratnik“, koje je, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, održano od 4. do 7. aprila u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

ТАКМИЧЕЊЕ НАЈБОЉИ РАТНИК: Србин заузео друго место у САД (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Vodnik Vlajko Popović iz 72. brigade za specijalne operacije bio je drugi u ukupnom plasmanu u kategoriji podoficira, dok su u kategoriji vojnika naši momci bili u prvih deset takmičara.

Takmičenje je održano u bazi „Džejms A. Garfild“ kod grada Ravene u američkoj saveznoj državi Ohajo, uz učešće pripadnika Nacionalne garde Ohaja, Vojske Srbije i Mađarske vojske.

Foto Vojska Srbije

Oni su se nadmetali u 11 psihofizički zahtevnih disciplina, kojima je, obuhvaćeno testiranje fizičke pripremljenosti, vatrene osposobljenosti i drugih vojničkih znanja i veština.

Ovo je drugo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD i samo jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD.

Foto Vojska Srbije

Prošle godine pobednik ovog takmičenja bio je pripadnik Vojske Srbije — vodnik prve klase Ivan Jeremić iz 72. brigade za specijalne operacije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe