NASTAVIĆU DA SPAJAM SVE SRBE: Pavlina Radovanović, devojčica anđeoskog glasa i dobitnica Medalje za hrabrost

D.B.M.

17. 02. 2024. u 09:00

DEVOJČICA anđeoskog glasa Pavlina Radovanović odlikovana je Medaljom za hrabrost za doprinos u muzičkoj umetnosti. Čudo od deteta i gromki glas sa našeg Kosova širi istinu o životu Srba u Orahovcu i ostalim enklavama u južnoj pokrajini. Ceremoniju dodele priznanja ulepšala je pesmom "Orahovcu, bašto rajska".

НАСТАВИЋУ ДА СПАЈАМ СВЕ СРБЕ: Павлина Радовановић, девојчица анђеоског гласа и добитница Медаље за храброст

Foto: N. Skenderija

- Velika mi je čast što su mene odabrali - kaže nam devojčica neobičnog imena i raskošnog glasa kojim osvaja srca ljudi širom Srbije pevajući duhovne i etno-pesme, o kosovskim junacima i mestu u kome je rođena. - Orden ne pripada samo meni, već narodu na Kosovu, u mom rodnom Orahovcu. Pripada svim junacima koji su nastradali na Kosovu braneći ga, herojima sa Košara, kao i našim božurima Stefanu, Bojanu i Igoru.

Pavlina ne razmišlja kao tipična četrnaestogodišnjakinja. Splet životnih okolnosti je učinio zrelijom.

- Prkosom kroz pesme nastaviću da spajam sve Srbe i naše Kosovo i Metohiju i Srbiju. Moj cilj je da se svi Srbi ujedine, a to može samo verom i pesmom. I da pomognem srpskom narodu u Orahovcu, na celom Kosovu. Lepo je, ali i teško biti Srbin na Kosovu. Držimo jedan veliki krst, i držaćemo ga svi zajedno dok ne umremo. Trenutno je normalna situacija u Orahovcu, nema provokacija. Nadamo se, s verom u Boga, da će ostati tako.

Pavlina peva od svoje pete godine i to, kako sama kaže, krajišku muziku. Završava osmi razred i još se dvoumi da li da upiše muzičku školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)