PATRIJARH PODELIO BOŽIĆNE PAKETIĆE MALIŠANIMA: "Znajte da vas voli Bog, ne bilo koji, već onaj koji je postao dete"

Tanjug

05. 01. 2023. u 00:50

PATRIJARH srpski Porfirije podelio je danas u kripti hrama Svetog Save na Vračaru božićne paketiće mališanima iz porodica sa više dece i deci bez roditeljskog staranja, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

ПАТРИЈАРХ ПОДЕЛИО БОЖИЋНЕ ПАКЕТИЋЕ МАЛИШАНИМА: Знајте да вас воли Бог, не било који, већ онај који је постао дете

Foto: SPC

Patrijarh je tom prilikom istakao da je najsrećniji kada se okupljaju u Hramu Svetog Save i najradosniji kada je sa decom jer od njih i on i svi odrasli mogu i treba da uče šta znači kada se voli Bog i drugi, najpre roditelji, braća, sestre i prijatelji.

- Od vas se učimo ljubavi, a zajedno sa vama svi znamo da nas Bog sve voli, a naročito vas, deco. I kad god ste na bilo koji način tužni i neraspoloženi, kad imate utisak da vas oni koji su pored vas ne razumeju, vi dobro znate da vas ne samo razume nego i istinski voli Bog, i to ne bilo koji Bog, nego Bog koji je postao dete, koji se rodio u pećini da bi uverio i vas i sve vas da i nevolje, teškoće, ljutnje i neraspoloženja jesu samo trenuci u kojima imamo mogućnost da osetimo da nikada nismo sami i da je Bog uvek sa nama. Bog je naročito sa vama i zato je naša radost velika, jer kada smo sa vama mi znamo da je Bog kroz vas i preko vas i sa nama odraslima - poručio je Porfirije. 

On je čestitao Božić i blagoslovio prisutne.

Praznično darivanje mališana organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uprava Hrama Svetog Save uz pomoć humanitarne organizacije "Naši Srbi – Our Serbs" iz Čikaga na čelu sa predsednicom Keti Fenslou.

U umetničkom delu programa nastupio je dečji hor "Slavujčići" pod upravom sestara Marine i Marije Gobović. 

Svečanosti su prisustvovali i episkop remezijanski Stefan, sveštenici Hrama Svetog Save, dobrotvori, volonteri, gosti i mnogobrojni mališani. 

 

BONUS VIDEO: SNEG UPOTPUNjUJE PRAZNIČNU ČAROLIJU - Reportaža iz božićnog Praga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024