PATRIJARH PORFIRIJE KRSTIO DESETINE MALIŠANA U RIPNJU: Arhijerejsku Liturgiju služio na praznik Cveti uz sasluženje Episkopa Ilariona (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 04. 2024. u 18:51

NjEGOVA Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služio je 28. aprila 2024. godine, na praznik Ulaska Gospodnjeg u Jerusalim – Cveti, svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svete Trojice u Ripnju uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, sveštenstva i vernog naroda.

ПАТРИЈАРХ  ПОРФИРИЈЕ КРСТИО ДЕСЕТИНЕ МАЛИШАНА У РИПЊУ: Архијерејску Литургију служио на празник Цвети уз саслужење Епископа Илариона (ФОТО)

FOTO: SPC

Ovog jutra u podavalskom selu uz graju, osmehe i radost okupio se veliki broj mališana – nekoliko desetina mladih svetosavaca i učenika okolnih osnovnih škola, koje je Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije na praznik Ulaska Gospodnjeg u Jerusalim uveo u Crkvu sabornim krštenjem na svetoj Liturgiji.

– Krštenje je početak duhovnog života koji treba da se ogleda u našoj svakodnevnici, u kojoj se borimo i trudimo da budemo vrlinski ljudi, da budemo čestiti ljudi, da budemo pravi, da budemo jednom rečju normalni ljudi. Sa druge strane, treba da učestvujemo u svetim bogosluženjima Crkve, a pre svega u svetoj Liturgiji. Mi se krštavamo i rađamo da bismo mogli, pre svega, da učestvujemo u svemu onome što je život Crkve koji ima svoj vrhunac u svetoj Liturgiji, u svetoj tajni Pričešća. Da bismo mogli da se pričešćujemo mirne savesti podrazumeva se trud koji u sebe uključuje i post i molitvu. Međutim, s obzirom da smo slabi i nemoćni ljudi pa grešimo i padamo, podrazumeva i pokajanje i ispovest, jednom rečju podrazumeva našu neposrednu, organsku vezu sa našim duhovnikom, sveštenikom koji će najbolje znati kako da nas rukovodi i da nas vodi u tajne života Crkve – istakao je patrijarh Porfirije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu