CETINJANI BI TITA: Đurašković otvara vrata "kući cveća"

V.K.

07. 04. 2024. u 06:30

GRADONAČELNIK crnogorske prestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da grad na čijem je čelu će vazda biti otvoreno za Tita, ukoliko aktuelno rukovodstvo Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju „Kuće cveća“.

ЦЕТИЊАНИ БИ ТИТА: Ђурашковић отвара врата кући цвећа

Prestonica

Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je ovih dana da će pokrenuti inicijativu da „Kuća cveća“, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito, koji počiva u njoj –vrati u Kumrovec. Pre Cetinja prva reakcija stigla je iz Sarajeva od gradonačelnice Benjamine Karić koja je poručila da za Tita taj grad neće biti tesan, da bi se na sličan način pridružio i Đurašković.

- Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima - poručio je Đurašković.

Ovaj neobičan stav prvog čoveka prestonice ne uklapa se u njegovu suverenističku politiku, člana Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapiće i Draginje Vuksanović Stankovića, koji su sledbenici ideologije Sekule Drljevića i Krsta Popovića, koje je Brozov režim označio neprijateljima naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!