OŠTRA POLEMIKA OKO POSLOVNIKA: Mandić tvrdi da ga je kršio u korist opozicije – ali toga više nema

Novosti online

07. 03. 2024. u 12:58

NAKON što je došlo do pauze usled tuče koju je izazvao poslanik DPS-a Oskar Huter, Skupština je nastavljena.

ОШТРА ПОЛЕМИКА ОКО ПОСЛОВНИКА: Мандић тврди да га је кршио у корист опозиције – али тога више нема

Foto: Printskrin

Došlo je do polemike šefa poslaničkog kluba DPS-a Andrije Nikolića i šefa Parlamenta Andrije Mandića. Nikolić tvrdi da je Mandić pretio udaljavanjem opozicije iz skupštinske sale zbog Hutervog ponašanja.

Mandić je kazao da je Poslovnikom uređeno udaljavanje sa sednice i da postoji mogućnost za tako nešto upravo jer DPS insistira na poštovanju, prenosi Borba.

- Ja sam najviše rušio Poslovnik. 99% moje političke karijere sam proveo kao opozicioni poslanik, a kao takav sam suprotno Poslovniku dozvoljavao opoziciji da govori koliko želi. Sada oni žele da doskoče Andriji Mandiću, iako mi zamera parlamentarna većina. Ja želim da poštujem poslovnik - kazao je Mandić.

Ako je ko ovde zloupotrebljavao Poslovnik, dozvoljavajući opoziciji da kaže šta želi, to je bio on, kazao je i dodao da je opozicija to koristila, i da se sada vraća striktnom poštovanju Poslovnika.

Nakon toga je poslanik SD-a Boris Mugoša kazao da nema potrebe da ima razumevanje prema opoziciji već da treba imati razumevanje samo prema Poslovniku.

- Niko nije tražio da imate razumevanja prema nama. Imate problem sa Poslovnikom i procedurom u delu da samo Skupština donosi zakone - kazao je Mugoša.

Pozvao ga je da i dalje bude onaj opozicioni poslanik.

BONUS VIDEO: HAOS NA CETINjU: Crnogorski nacionalisti protestuju ispred parlamenta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost