NEĆE DA BUDU NI KONTROLORI Opozicija kategorična po pitanju popisa u Crnoj Gori

V.K.

23. 10. 2023. u 09:49

IZ državnog zavoda za statistiku - Monstat potvrdili su da još nisu dobili zahtev nijedne opozicione partije da učestvuje u popisnim komisijama koje će kontrolisati predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori od 1. do 15. novembra. Statističari su prethodno saopštili da im je prihvatljivo da opozicione stranke imaju svoje predstavnike u popisnim komisijama.

НЕЋЕ ДА БУДУ НИ КОНТРОЛОРИ Опозиција категорична по питању пописа у Црној Гори

V.K.

Da je ovaj poziv zakasnio smatraju Socijaldemokrate i Liberalna partija. Nikola Zirojević iz SD kaže da sada potpuno apsurdno deluje poziv Monstata kad je "gotov sav posao".

- Apsolutno ostajemo pri stavu da popis treba bojkotovati, odnosno odložiti - kategoričan je Zirojević.

Sličnog stava je i Vatroslav Belan iz Liberalne partije.

- Monstat i oni koji u ovom trenutku zagovaraju da opozicija može biti deo popisnog procesa samo priznaju da do odlaganja mora doći - ocenjuje Belan.

U međuvremenu je jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević kazao da stiče utisak da opozicija ne želi da kontroliše predstojeći popis i poručuje da DNP nema ništa protiv da opozicionari budu uključeni u popisne komisije. Na to su reagovali iz DPS i pozvali Kneževića i Andriju Mandića da zatraže odlaganje popisa. Za ovaj predlog je i pet nacionalnih veća manjinskih naroda. Popis kada se u Crnoj Gori okonča politički zastoj predlažu iz Evropskog parlamenta. Međutim, predsednik Jakov Milatović poručio je da su komentari "stranih zvaničnika po pitanju vlade i popisa stanovništva neprimereni jer je Crna Gora suverena, građanska i demokratska zemlja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo