TRČI LJUBAV: Besplatni javni čas trčanja sa psom

Novosti online

29. 03. 2024. u 12:03

Udruženje „Trčanje sa psom", koje okuplja ljubitelje pasa i trčanja, organizovaće u subotu besplatni javni čas trčanja za sve ljubitelje zdravih navika i četvoronožnih prijatelja. „Trči ljubav" naziv je ovogodišnjeg druženja, i ima za cilj da podigne svest o zdravim stilovima života i odgovornom vlasništvu.

ТРЧИ ЉУБАВ: Бесплатни јавни час трчања са псом

Foto: Jakov Simonović

Kalemegdanom će u subotu, 30. marta, od 10 sati, trčati članovi udruženja, višegodišnji trkači sa psima koji su radi da prenesu energiju dalje. Poziv je otvoren za sve. Okupljanje je u Donjem gradu, kod Nebojšine kule u 10 sati.

- Očekujem da nam se priključe svi oni koji bi voleli da unaprede svoj život i život svojih pasa. Ovo je pre svega aktivnost namenjena hiperkativnim psima koji najbolje kanališu energiju prirodnim načinom - trčanjem. Želimo da se smanji broj napuštenih pasa na ulici, frustracija koju vlasnici i psi razvijaju usled promena u ponašanju i rusvaja u kući, a najčešći uzrok tome je višak neistrošene energije hiperaktivnog psa. Da bi bio mir u kući i u glavi, zabavite se napolju sa svojim psom. Pripremamo lepa iznenađenja, kako za vlasnike, tako i za njihove četvoronožne prijatelje. Prijava je obavezna, putem društvenih mreža profila „Trčanje sa psom", a učešće je besplatno. Dođite, jer znate kako se kaže - „nije život Instagram". Događaj nosi simboličan naziv „Trči ljubav" i odgovara na pitanje šta nas pokreće. To je ljubav prema životu, našim ljudima koji su podrška, psima, zdravim navikama, trčanju, a lepe stvari se uvećavaju deljenjem, zato i okupljamo istomišljenike. Pored toga, mom psu trkaču je 9. rođendan, a Udruženju prvi. Mnogo razloga za slavlje – rekla je Anđelka Popadić, predsednica udruženja „Trčanje sa psom".

Trening će obuhvatati uvodnu priču o trčanju sa psom, vođeno profesionalno zagrevanje, vođeno zajedničko trčanje do šest kilometara (početnici u skladu sa svojim mogućnostima), vođeno profesionalno istezanje nakon trčanja, profesionalne fotografije sa treninga, kao i poklon iznenađenje za pse. Pored Anđelke, trening će voditi i profesor sporta Aleksandar Vujinović, takođe višegodišnji trkač i ponosni vlasnik dva udomljena psa.

- Da biste bili dobar vlasnik psu, morate biti dobri sebi. U vreme kada svi uvek previše radimo, dugo sedimo, malo se krećemo, s tim u vezi trčanje sa psom je aktivnost koja spaja lepo i korisno i koja utiče blagotvorno na naše psihičko i fizičko stanje. Čini da budemo zdraviji, ali i da se osećamo korisno. Međutim, trčanje nije dovoljno, ukoliko želimo da odgovorno pristupimo toj aktivnosti neophodno je da vodimo računa i o jačanju svih mišića kako bi se sprečile povrede i unapredile naše trkačke sposobnosti. Samim tim, svim trkačima, bilo sa psima ili ne, savetujem da uz trening trčanja uvedu i vežbe snage uz konsultaciju stručnih trenera. Ukoliko nekom fali motivacija ili čeka onaj jedan znak za početak, evo ga! Dođite u subotu na poljanu kod Nebojšine kule, dobra enegija je zarazna. Trčaćemo, upoznaćemo se i razmeniti iskustva – zaključuje Aleksandar Vujinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!