ŠAPIĆ: Rekonstrukcijom Višnjičke ulice promenili smo saobraćajni krvotok u ovom delu grada (FOTO)

Novosti Onlajn

05. 09. 2023. u 14:12

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas rekonstruisanu Višnjičku ulicu i tom prilikom istakao da je ovo primer rada koji se primenjuje od pre godinu i po dana, a to je da se sinhronizovanim radom svih gradskih i republičkih službi o jednom trošku i u istom vremenskom periodu završi rekonstrukcija uz što manje ugrožavanje svakodnevnog života Beograđana.

ШАПИЋ: Реконструкцијом Вишњичке улице променили смо саобраћајни крвоток у овом делу града (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

– Na taj način prekinućemo onu ružnu praksu koja je važila u Beogradu decenijama unazad, a to je da svako preduzeće izvodi svoje radove ne obazirući se na to da je neko drugo radilo na istom mestu pre toga – istakao je Šapić.

On je naglasio da samo zlonameran čovek ne može da vidi koje sve benefite su Beograđani dobili ovim radovima i izrazio veliku zahvalnost građanima koji tu žive i koji su, kako je rekao, bili zaista strpljivi proteklih par meseci tokom radova kada je bilo ozbiljnih čepova u saobraćaju.

– Veoma sam srećan što smo ovde, na jednoj od možda najkomplikovanijih ulica, jer je ogroman broj vozila koji na dnevnom nivou ovde prolazi, izveli radove, a da nismo ugrozili svakodnevni život što uopšte nije bilo lako. Ovo je dobar ogledni primer kako ćemo raditi i kako već radimo u drugim delovima grada. Koristićemo gde god možemo da širimo kolovozne trake i da time povećamo protok saobraćaja u Beogradu, a ovo je najbolji primer za to – rekao je prvi čovek Beograda.

Šapić je dodao da su radovi odmah nastavljeni na potezu ka Bogosloviji i da se očekuje da budu završeni do novembra gde će se dobiti po dve nezavisne trake.

– Onda tek možemo da kažemo da je praktično od Vukovog spomenika, to jest od Bulevara kralja Aleksandra, skroz do Rospi Ćuprije saobraćaj obezbeđen na po dve i tri nezavisne trake u svakom smeru i to više nije isti deo grada kakav je bio – rekao je Šapić.

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik je najavio početak radova do Nove godine ili vrlo brzo posle toga u novobeogradskim bulevarima gde će se širiti ulice Zorana Đinđića, Drajzerova, Živojina Mišića, a očekuje se i ponovno raspisivanje tendera za radove na prvoj fazi Bulevara Patrijarha Pavla.

 – Od septembra prošle godine uradili smo više od sto ulica, od većih to su ulice Omladinskih brigada, Maksima Gorkog, Mileševska, Francuska i sve su urađene u roku jer se radilo noću, vikendima i van špica. Nastavićemo sa ovom praksom širenja kolovoza i fascinantno mi je što se time do sada niko nije bavio. Ono što smo uradili u poslednjih godinu dana kada je u pitanju sređivanje ulica, maksimalno ne ugrožavajući svakodnevni život, niko nije radio poslednjih petnaest, dvadeset godina – zaključio je gradonačelnik.

Foto: Grad Beograd

Direktorka Elektromreže Srbije Jelena Matejić je istakla da je rekonstrukcijom Višnjičke ulice urađena jedna od najkompleksnijih realizacija u elektroprenosnom sistemu. Radi se, kako je precizirala, o završetku kablovskog voda u dužini 4,3 kilometra sa nadzemnim naponom od 110 KW, koji povezuje trafostanice Beograd 1 i Beograd 6.

– Ovaj ogroman projekat, sa primenjenim tehničkim i sofisticiranim rešenjima, obezbeđuje pouzdanost u snabdevanju korisnika, s obzirom na to da je zamenjen sistem koji je postavljen davne 1969. godine, ukazala je Matejićeva.

Na ovom vodu će se snabdevati širi centar grada poput Dorćola i Savskog venca, ali i Toplana na Dorćolu, dve bolnice i Narodna Skupština, zaključila je direktorka EMS-a. 

Foto: Grad Beograd

BONUS VIDEO: Šapić - Nova platforma javnog prevoza po znatno nižim cenama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!