PORAZ U ''EL KLASIKU'' JE UGASIO SVE NADE BARSE DA MOŽE DO ODBRANE TITULE: ''Slepi miševi'' dolaze na ''Monžuik'' orni da se vrate u Evropu

V.M.

29. 04. 2024. u 07:50

POSLEDNjU utakmicu 33. kola La lige odigraće Barselona i Valensija koje se sastaju na ''Monžuiku'' od 21:00.

ПОРАЗ У ЕЛ КЛАСИКУ ЈЕ УГАСИО СВЕ НАДЕ БАРСЕ ДА МОЖЕ ДО ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ: Слепи мишеви долазе на Монжуик орни да се врате у Европу

FOTO: Tanjug/AP

Barselona odbrojava dane u kojima se još može nazivati šampionom jer pet kola pre kraja zaostaje velikih 14 bodova za vodećim Real Madridom i samo je pitanje vremena kada će se ''kraljevići'' okititi novom titulom u bogatoj istoriji kluba.

Ova sezone je bila poprilično razočaravajuća za ''blaugranu'' koja nije osvojila nijedan trofej i dešavanja van terena su često bila veća tema po medijima nego onih na njemu.

Svakako najveća vest bila je kada je Ćavi najavio svoj odlazak iz kluba na leto, međutim izgleda da od toga ništa neće biti i legenda kluba će odraditi svoj ugovor do kraja, tačnije predvoditi Barsu do kraja sledeće sezone.

Što se tiče forme ekipe, aktuelni branilac titule je u prošlom kolu i definitivno predao tron Realu jer je izgubio od njega u ''El Klasiku'' rezultatom 3:2. Barsa je na tom meču čak dva puta stizala do prednosti, vodila je sa 1:0 i 2:1, ali nije uspela izdrži u završnici meča i, kao što je bio slučaj na prvom ovosezonskom derbiju, pobedu Madriđanima doneo je Džud Belingem u sudijskoj nadoknadi postavivši konačnih 3:2.

Pre tog meča, domaćini su izgubili šansu da spasu sezonu jer su ispali od PSŽ-a u četvrtfinalu Lige šampiona, iako su u jednom trenutku vodili sa 4:2 u ukupnom skoru dvomeča, ali nakon isključenja Arauha i Ćavija ''raspali'' su se i dozvolili ''svecima'' da ih poprilično rutinski pobede u revanšu sa 4:1 (ukupno 6:4), tako da atmosfera nije u najboljem nivou u redovima Barse.

Sa druge strane, Valensija je nakon odlične serije rezultata i tri vezana meča na kojima nije primila nijedan gol (osvojila sedam bodova) poražena od Betisa (1:2) i tako su njene šanse da zaigra u Evropi zadobile popriličan udarac jer su ih na taj način ''zeleno-beli'' pretekli na tabeli i zauzeli sedmo mesto, poslednje koje vodi u Ligu konferencija.

Ipak, nakon jučerašnjeg remija Betisa i Sevilje, ''slepi miševi'' imaju priliku da vrate sedmu poziciju u svoj posed jer zaostaju dva poena za Betisom i biće silno motiivisani na večerašnjem duelu.

Nakon što je par godina kuburila u donjem domu i sredini tabele, ova se može okarakterisati kao veoma uspešna za goste i plasman u Evropu bi bio lepa nagrada za trenera Rubena Barahu koji radi sjajan posao od kada je preuzeo ekipu u završnici prošle sezone.

Ono što ne ide na ruku Valensiji pred današnji meč je to da i pored toga što je slavila na poslednja dva gostovanja (Granada, Osasuna) nije ostvarila tri pobede na strani još od 2017. godine, kao i to da je savladala Barselonu samo jedanput na poslednjih 15 ligaških duela.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Frenkija de Jonga, Gavija i Baldea, dok je pod upitnikom Pedri.

Kod gosta je slična situacija, a meč će propustiti Diakabi, Gaja i Jaremčuk.

Na prvom ovosezonskom duelu Barsa i Valensija su odigrale 1:1, a mi očekujemo da i večeras oba tima zatresu mrežu jer Ćavijeva četa igra bez pritiska i ne bori se ni za šta, dok gosti moraju napasti pobedu kako bi se vratili na mesto koje vodi u Evropu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis