"SVAĐE? IZNOVA I IZNOVA!" Goran Ivanišević otvorio dušu o radu sa Novakom Đokovićem, neprospavanim noćima...

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 05. 2024. u 19:21

TENISKA planeta još se trese nakon što je, krajem marta, Novak Đoković raskinuo saradnju sa dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem.

СВАЂЕ? ИЗНОВА И ИЗНОВА! Горан Иванишевић отворио душу о раду са Новаком Ђоковићем, непроспаваним ноћима...

FOTO: Profimedia

Najbolji teniser planete ne samo da je promenio hrvatskog trenera, već i gotovo ceo svoj tim.

Za švajcarski “Blik”, Goran Ivanišević govorio o saradnji sa najboljim teniserom sveta.

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao – nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako: imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom.

Ne krije nekadašnji osvajač Vimbldona da je bilo i neprospavanih noći.

- Uvek sam imao dobre tablete za spavanje. Ne, ozbiljno: svaki dan imate pritisak u ovoj industriji. Ali bio sam potpuno u redu sa tim. Navikneš se na okolnosti. Pomoglo je to što smo oboje došli sa Balkana. Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Nezaobilazna tema bile su i česte svađe tokom mečeva.

- To se dešavalo iznova i iznova. Onda je opet vikao na mene i svi su to videli. Ponekad sam mogao da ga dobro razumem na stadionu, a ponekad ne. Možda je želeo da mu kažem nešto o servisu - a onda sam mu rekao nešto o oblacima koji su bili malo iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je to bilo povezano sa mnom. I posle pet minuta se ponovo ugasio. Sve je mogao da pusti napolje i onda je ponovo bio slobodan. Ponekad vam je u tenisu potreban brzi šok da biste pritisnuli dugme za resetovanje u glavi. Mislim da je mentalna komponenta najvažniji faktor u ovom sportu, poručio je Ivanišević, a preneo "Sportal".

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku