SUKOB U UKRAJINI BAR DO IZBORA U AMERICI: Borelj - Ili dok Putin ne odluči da zaustavi rat

Novosti online

29. 04. 2024. u 07:43

ŠEF diplomatije EU Žozep Borelj rekao je da ne očekuje skori završetak sukoba u Ukrajini, kao i da bi Evropa trebalo da nastavi da pruža vojnu pomoć Kijevu uprkos činjenici da ih to skupo košta.

СУКОБ У УКРАЈИНИ БАР ДО ИЗБОРА У АМЕРИЦИ: Борељ - Или док Путин не одлучи да заустави рат

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

- Pošto smo se na početku sukoba obavezali da ćemo podržati Ukrajinu, moramo da nastavimo da je podržavamo sve dok oni ne budu u stanju da se odupru i dok Putin ne odluči da zaustavi rat, ali to se, nažalost, neće dogoditi, rekao je Borelj tokom diskusije na konferenciji Svetskog ekonomskog foruma o globalnoj saradnji, ekonomskom rastu i energiji za razvoj.

Prema njegovom mišljenju, oružani sukob bi se mogao nastaviti bar do američkih izbora.

- U isto vreme moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine, dodao je on.

Borelj je pitanje koje mnogi u Evropi postavljaju o tome koliko će još novca morati da se potroši na Ukrajinu okarakterisao kao "teško". Međutim, "ako ne pomognete Kijevu", onda će se, prema Boreljevom mišljenju, "istorija razvijati drugačije".

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se "igraju vatrom".

Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Ru

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

BONUS VIDEO: 90 GODINA OD ROĐENjA BATE ŽIVOJINOVIĆA: U glumu je ušao "kroz prozor"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi