POSNE PLJESKAVICE OD SPANAĆA, KINOE I KROMPIRA: Ukoliko nemate ideju koji biste obrok spremali u danima posta isprobajte ovaj

Novosti online

09. 04. 2024. u 19:30

Posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira možete da servirate u zemički sa dodatnim sosevima po želji i obiljem svežeg povrća.

ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СПАНАЋА, КИНОЕ И КРОМПИРА: Уколико немате идеју који бисте оброк спремали у данима поста испробајте овај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 90 g kinoe
  • 300 ml vode
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice crvenog luka u prahu
  • ¼ kašičice belog luka u prahu
  • Prstohvat bibera
  • 1 suvi kvasac
  • 90 g krompira
  • 400 g spanaća
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Očistite krompir, stavite na pleh i pecite dok ne omekša, oko 45-60 minuta. Dok se krompir peče, pripremite kinou kombinovanjem kinoe, vode i soli u šerpi. Kada kinoa proključa, smanjite temperaturu i poklopite je. Kuvajte 30 minuta bez podizanja poklopca dok se sva voda ne upije. Dok se kinoa kuva lagano propržite spanać na maslinovom ulju dodajući malo soli i bibera. Posle 30 minuta umešajte kinou. Dodajte luk u prahu, beli luk u prahu, kvasac i biber i promešajte da se dobro sjedine. Kada se krompir ispeče i ohladi, prepolovite ga i izvucite sredinu u malu činiju i lagano izgnječite viljuškom.

Pomešajte krompir i spanać u kinou i izmešajte samo da se sjedine. Zahvatite željenu količinu i dlanom oblikujte pljeskavicu. Ređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje. Možete napraviti tanke ili debele pljeskavice, po želji. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i potom pažljivo okrenite. Nastavite da pečete još 15 minuta dok ne porumene i ne postanu hrskave oko ivica. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta. Uživajte u posnim pljeskavicama od spanaća, kinoe i krompira.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost