DOMAĆE GUMENE BOMBONE: Napravite zdravu verziju bez šećera i aditiva - deca ih posebno vole

Novosti online

24. 04. 2024. u 15:00

Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju, ponudite im zdraviju verziju.

ДОМАЋЕ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ: Направите здраву верзију без шећера и адитива - деца их посебно воле

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 375 ml soka po izboru
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 4 i po kašike želatina u prahu
  • 3 kašičice praha po vašem izboru (mača prah, asai prah, agar prah..)

Priprema:

U manjoj šerpi zagrejte sok i javorov sirup zajedno (ne kuvajte). Smanjite toplotu i dodajte prah po izboru. Dobro promešati. Dodajte želatin u prahu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Skloniti sa vatre i procediti smesu kroz sito. Pažljivo sipajte smesu u silikonski kalup. Stavite u frižider da se stegne oko 15 minuta. Nakon toga izvadite bombone iz kalupa. Čuvajte do 3 nedelje u frižideru u zatvorenoj posudi. Za gumene bombone različitih boja, ponovite ovu metodu tri puta, ali svaki put sa različitom vrstom soka.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost