PALO VIŠE OD 20 CENTIMETARA LEDA: Split pogodilo snažno nevreme (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 04. 2024. u 16:49

TOKOM nevremena koje je danas u ranim jutarnjim satima zahvatilo Hrvatsku, u Splitu i okolini palo je više od pet centimetara krupnog grada.

ПАЛО ВИШЕ ОД 20 ЦЕНТИМЕТАРА ЛЕДА: Сплит погодило снажно невреме (ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Nakon što je nevreme pogodilo zaleđe Kozjaka i deo Kaštela, između 1 i 2 sata iza ponoći grmljavinsko nevreme s jakim gradom pogodilo je Split i okolinu, objavio je portal dalmacijadanas.hr.

Olujni oblak dosezao je sedam kilometara visine dok se premeštao preko Splita. Prvo je zahvatio zapad poluostrva, a onda se postupno premeštao prema istoku.

Snažno nevreme je potom pogodilo Žrnovnicu. Tamo je u samo 30 minuta palo više 20 litara oborina po metru kvadratnom, manje kiše a više grada. Nanosi ledenica su u tom kraju mestimično bili viši od 20 centimetara, a na žalost, očekuju se značajne štete u poljoprivredi.

Na Dinari se temperatura vazduha ponovno spustila na nulu, pa je u višim predelima pao novi sneg.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!