POTENCIJAL ZA KREIRANJE SOPSTVENE SUDBINE: Održana godišnja skupština novosadskog Ogranka SANU

J. S.

25. 04. 2024. u 16:01

U novosadskom Ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti, danas je održana godišnja Skupština.

ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КРЕИРАЊЕ СОПСТВЕНЕ СУДБИНЕ: Одржана годишња скупштина новосадског Огранка САНУ

Foto Ogranak SANU

Domaćin skupa, akademik prof. dr Stevan Pilipović, istakao je da je Ogranak SANU tokom prethodne godine imao veoma uspešne izložbe, kao i 50 vrlo posećenih i kvalitetnih predavanja, a jedan od predavača bio je i nobelovac Danijel Šehtman.

- Naš stručno-naučni život je veoma razvijen i vrlo je važna promocija naših aktivnosti u javnosti, jer njima doprinosimo našem Gradu Novom Sadu i Srbiji u celini – naglasio je Pilipović.

Predsednik SANU prof. dr Zoran Knežević rekao je da je Ogranak SANU u Novom Sadu trenutno nalazi u fazi izbora za nove dopisne, inostrane i redovne članove i da je on jedan od stubova, kako po strukturi i brojnosti svog članstva, tako i po mnogim aktivnostima koje promovišu i afirmišu SANU u ovom delu Srbije.

Pokrajinski sekretar Milošević kazao je da je na kraju mandata Pokrajinske vlade zadovoljstvo doći tamo gde je započeta transformacija, ne samo ovog prostora, nego i cele Srbije.

- Intelektualizacija Srbije nije samo jedan politički projekat, nego jedan veliki ekonomski i kulturni projekat koji govori da imamo potencijale da sami upravljamo svojom sudbinom – zaključio je sekretar Milošević.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić ocenio je da mišljenje akademika ima najsnažniji emancipatorski potencijal za jedno društvo,te da je ono „njegovo mirno kormilo u svetu društvenih transformacija koje zapljuskuju zlokobni talasi svetskih kriza“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!