FALSIFIKOVALI HRANU I KUĆNU HEMIJU: Posle hapšenja dvoje Novosađana, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu (FOTO)

Lj.P.

26. 04. 2024. u 15:29

U ZAJEDNIČKOJ akciji Policijske uprave Novi Sad Odeljenja kriminalističke policije, Uprave kriminalističke policije – Službe za suzbijanje kriminala, Republičke tržišne inspekcije kojom je koordiniralo Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, 25. aprila izvršeno je pretresanje na više adresa u Veterniku, Bačkom Jarku i Barajevu, kojom prilikom je na adresama u Veterniku pronađena velika količina falsifikovanih proizvoda kućne hemije kao i oprema za proizvodnju falsifikovanih proizvoda (pripremljena ambalaža, etikete, hemikalije i oprema za proizvodnju) , saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ФАЛСИФИКОВАЛИ ХРАНУ И КУЋНУ ХЕМИЈУ: После хапшења двоје Новосађана, огласило се Основно јавно тужилаштво у Новом Саду (ФОТО)

FOTO.Lj.P.

Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu, kako se dalje navodi,  biće podneta krivična prijava protiv troje osumnjičenih,  J.S. (42) i J.M. (51) zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl. 238 st. 2 Krivičnog zakonika i krivičnog dela nedozvoljena trgovina iz čl. 235 st. 1 Krivičnog zakonika, dok je protiv M.M. (46) podneta krivična prijava za pomaganje u izvršenju krivičnog dela iz čl. 238 st. 2 Krivičnog zakonika. 

-  Osumnjičenima J.S. i J.M. određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova u kom roku će biti privedeni kod postupajućeg javnog tužioca radi saslušanja -  navode u OJT. -  U predmetu se nastavlja dalji rad, izvršiće se potrebna veštačenja i druge dokazne radnje u cilju utvrđivanja obima ilegalne proizvodnje i eventualnog učešća drugih lica u izvršenju navedenih krivičnih dela. 

Roba koja je predmet krivičnog dela je privremeno oduzeta od strane Republičke tržišne inspekcije i ista je preneta u skladišni prostor gde će biti obezbeđena.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima