PREMIJER KINE: Razvoj Tesle u Kini primer dobre američko-kineske saradnje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 15:45

KINESKI premijer Li Ćiang izjavio je tokom sastanka sa izvršnim direktorom kompanije Tesla Ilonom Maskom da se razvoj ove kompanije koja proizvodi automobile u Kini može nazvati "uspešnim primerom kinesko-američke ekonomske i trgovinske saradnje", prenela je danas Kineska državna televizija CCTV.

ПРЕМИЈЕР КИНЕ: Развој Тесле у Кини пример добре америчко-кинеске сарадње

Foto: AP Photo/Ben Margot, File

Mask je rekao da je fabrika Tesla u Šangaju imala najbolji učinak "zahvaljujući teškom radu i mudrosti kineskog tima", prenosi CCTV.

Prvi čovek Tesle je danas stigao u Peking u iznenadnu posetu i očekuje se da će se tokom boravka u Kini sastati sa visokim kineskim zvaničnicima, s kojima će razgovorati o uvođenju softvera Full Self-Driving i dozvola za prenos podataka u inostranstvo, potvrdio je neimenovani dobro upućeni izvor za CCTV.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima