VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA APRILA: Meteorolog Todorović otkriva - Stižu pljuskovi i prašina iz Afrike

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 04. 2024. u 19:37

NEDELjKO Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 otkrrio je da nas u sredu očekuje najhladniji dan ovog meseca.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА АПРИЛА: Метеоролог Тодоровић открива - Стижу пљускови и прашина из Африке

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Sutra nas očekuje prva promena vremena, tako da će maksimalna temperatura na severu Srbije biti 20°C, a na jugu 30°C. Stiže nam kiša uveče i tokom noći. Biće osetno hladnije u odnosu na današnji najtopliji dan što bi značilo pad temperature od oko 20 stepeni, gledajući maksimalne vrednosti. U pojedinim delovima naše zemlje očekuju se i pljuskovi. Tipična letnja promena i potrajaće nekih sedam ili osam dana, ali krajem nedelje će doći do blagog porasta temperature u odnosu na ovu najhladniju sredu - rekao je Nedeljko Todorović i dodao:

- Sutra nas, pre kiše, očekuje i malo prašine iz Afrike. To je možda čak i značajnije od pada temperatura, ali u večernjim satima tokom kiše, ona će se isprati i opet će biti čista atmosfera.

Na pitanje da li je prašina opasna za udisanje, meteorolog Todorović kaže:

- U principu nije. To su čestice prašine i materijala iz pustinje koje uglavnom sadrže jedinjenja gvožđa, sve ono što čini hemijski sastav tla. Ranije se pretpostavljalo da ima malo radioaktivnosti od onih eksplozija u Sahari, ali to je toliko zanemarljivo da građani ne treba da brinu.

Nedeljko ističe da će sreda biti najhladniji dan, a onda od četvrtkka kreće ponovni rast temperature:

- Sreda će biti najhladniji dan sa 9 stepeni, a već od četvrtka nas očekuje porast temperature, dok se za vikend očekuje temperatura između 16 i 17 stepeni. Tokom narednih par dana očekuje se pojava severca, pa savetujem građanima da se oblače u skladu sa vremenom - zaključio je Nedeljko Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!