LEGITIMACIJE ZVEZDARSKIM BORCIMA: Svečanost u zgradi opštine u Bulevaru kralja Aleksandra

A. Z. K.

29. 04. 2024. u 12:20

Svečano uručenje boračkih legitimacija i legitimacija korisnika porodičnih prava održana je u Gradskoj opštini Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra u prisustvu predsednika lokalne samouprave Vladana Jeremića i pomoćnice ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanje Lakić.

ЛЕГИТИМАЦИЈЕ ЗВЕЗДАРСКИМ БОРЦИМА: Свечаност у згради општине у Булевару краља Александра

GO Zvezdara

Ovom prilikom uručena je 71 legitimacija učesnicima rata 90-ih godina. Na Zvezdari ima 924 korisnika koji ostvaruju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, od toga 225 korisnika nalazi se u evidenciji invalida, 170 korisnika u evidenciji korisnika porodičnih prava i 529 korisnika u evidenciji boraca.

- Počastvovan sam što smo ovim povodom okupili u Gradskoj opštini Zvezdara iz jednostavnog razloga, a to je što će se uručivanjem boračkih legitimacija još jednom potvrditi da ste vi u odsutnom trenutku stali u odbranu naših najvažnijih vrednosti, ljudskih života i slobode otadžbine. Čast je reći da ste učestvovali u ratovima devedesetih - rekao je predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić.

Pomoćnica ministra gospođa Lakić rekla je da je važećim Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i njihovih porodica, dodatno poboljšan položaj boraca i dodala da se pravo na boračku spomenicu uspostavlja kao nacionalno priznanje borcima i da je podela u planu od juna u skladu sa zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije