ZATVARA SE POLA BEOGRADA: Počinje Beogradski maraton - Učestvuje 13.000 ljudi, ovo su ulice kojima će proći trkači

Novosti onlajn

28. 04. 2024. u 07:40

DANAS se održava 37. po redu Beogradski maraton koji okuplja preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

ЗАТВАРА СЕ ПОЛА БЕОГРАДА: Почиње Београдски маратон - Учествује 13.000 људи, ово су улице којима ће проћи тркачи

Foto: Beogradski maraton

Ove godine maratonska trka startuje u 8 časova ujutro, polumaraton i štafetni polumaraton počeće u 9.30, start trke na 10 kilometara zakazan je u 11 časova, dok će trka zadovoljstva početi u 13 časova.

Trasa maratona

Maraton počinje sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

Za razliku od prethodnih godina, a usled znatnog povećanja broja učesnika, ali i efikasnosti organizacije samih trke startovi maratonske, polumaratonske, kao i trke na 10 kilometara i trke zadovoljstva biće razdvojeni.

Foto: Beogradski maraton

Izmene prevoza

Sve ukupno, 98 linija javnog gradskog prevoza promeniće trasu kretanja u ova dva dana vikenda.

Za vreme održavanja 37. Beogradskog maratona veliki broj ulica, kako u centru tako i na Novom Beogradu, biće zatvoren za saobraćaj i doći će do promene trasa linija javnog gradskog prevoza.

– Imaćemo izmene na 73 dnevne autobuske linije, kao i u pet noćnih, a menja se i pet minibus linija. Takođe će biti promenjeno devet tramvajskih i šest trolejbuskih linija. To znači da će više od 10.000 polazaka tokom subote i nedelje biti drugačije ostvareno, a sve informacije o linijama javnog gradskog prevoza nalaziće se na sajtu Skupštine grada. I ove godine ćemo duž trase vršiti selektivno uklanjanje vozila i zato molim i apelujem na naše sugrađane da imaju razumevanje i da uklone svoja vozila sa mesta gde to bude obeleženo u cilju potrebne bezbednosti svih učesnika – rekao je pre dva dana Darko Glavaš gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Spisak ulica koje se zatvaraju zbog Beogradskog maratona

Maraton, dužina staze 42,2 km, start 8 sati

Start trke je u 08.00h na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankova – Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Most na Adi – Antifašističe borbe – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđeva – Glavna – Bežanijska – Tošin bunar – Pariske komune – Bulevar Maršala Tolbuhina – Otona Župančića – Narodnih heroja – Bulevar Milutina Milankovića – Tošin bunar – Zemunska – Vojvođanska – Dr. Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Dušana Vukasovića – Evropska – Gandijeva – Jurija Gagarina – Omladinskih brigada – Đorđa Stanojevića – Bulevar Crvene armije – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije – Cilj je ispred hotela "Moskva".

Polumaraton, 21,1 km, start 9,30 sati

Start trke je u 09.30h na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankova – Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Most na Adi – Antifašističe borbe – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije – Cilj je ispred hotela "Moskva"

Trka 10K, start 11 sati

Start trke je u 11.00h na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavska i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankova – Brankov most – Bulevar Nikola Tesla – okret – Bulevar Nikola Tesla – Ušće – Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije – Cilj je ispred hotela "Moskva".

Trka zadovoljstva, 2,3 km, start 13 sati

Start trke je u 13.00 sati na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Takovske i trči se ulicama: Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Trg Slavija – Kralja Milana. Cilj je na Terazijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar