x

ZA OVAJ SPORT NIKADA NISTE ČULI: Takmičenje u neolimpijskim disciplinama

Planeta

31. Avg 2023.

PRVE MEĐUNARODNE IGRE za neolimpijske sportove – nazvane „U susret Evroazijskim igrama“ – održane su u gradu Ufi od 24. do 27. avgusta.

Povezane vesti

Planeta

KINESKI DRON PRVI NA MONT EVERESTU: Pogledajte kako nosi teret

Kineski proizvođač dronova DJI kaže da je ušao u istoriju sa prvom isporukom dronova na Mont Everestu, najvišem vrhu sveta. Na snimcima koje je kompanija objavila 4. juna vidi se istraživački tim koji pilotira dronom za transport 'DJI FliCart 30' sa različitim nosivim teretom, u blizini glečera Khumbu. FliCart 30 je nosio svoj teret na 5.300 do 6.000 metara nadmorske visine od baznog kampa Everest do 'Kampa 1' pre nego što je završio povratni let noseći 15 kilograma otpada.

Pogledaj sad
Planeta

RUSKA DALEKOMETNA AVIJACIJA: Let iznad voda Baltičkog, Barencovog i Norveškog mora

Na snimku se vidi kako strateški raketni nosač Tupoljev Tu-95MS i bombarder dugog dometa Tupoljev Tu-22M3 poleću sa piste i prate svoj plan leta, pre nego što se vrate na aerodrom. Ministarstvo je saopštilo da je najduži let bio više od šest sati. Avion su pratili lovci Suhoj Su-30SM, Su-27 i Su-33 iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i ruske mornaričke avijacije, a presretali su ih vojni avioni stranih zemalja u određenim fazama na njihovoj ruti.

Pogledaj sad
Planeta

EKVADORSKI ZATVOR: Pogledajte kako izgleda kad udje 1000 vojnika

Skoro 1.000 vojnika, kako se izveštava, ušlo je u utorak u zatvor El Rodeo Portovieho nakon predsedničkog dekreta o mobilizaciji vojske i policije u provinciji Manabi. Intervencija vlade bila je podstaknuta tragičnom smrću direktora regionalnog zatvora, Kosme Damijana Parralesa Merčana, u napadu 2. juna. Eskalacija nasilja uticala je na civile, a novinari koji su izveštavali o događajima u primorskoj pokrajini suočeni su sa ciljanim napadima.

Pogledaj sad
Planeta

NESVAKIDAŠNJE SCENE NA SEVERU RUSIJE: Jun, grad Dudinka okovan ledom, a ljudi- uživaju

Stanovnici lučkog grada Dudinka na krajnjem severu Rusije pohrlili su na reku Jenisej da bi slikali ogromne ledene blokove ostavljene na obali reke nakon odnošenja leda. Na snimku snimljenom u utorak prikazana je šamanka sa bubnjem koja izvodi ritual, dok se na snimku snimljenom u četvrtak vidi kako se meštani penju na ledene blokove i poziraju sa njima. Jenisej je najveća reka koja se uliva u Arktički okean. Ledenje u Dudinki obično počinje krajem maja - početkom juna i privlači hiljade lokalnog stanovništva i turista.

Pogledaj sad
Planeta

RUSKI SUPESONIČNI LOVCI: Pogledajte lovce Su-34 koji koriste municiju dostavljenu iz vazduha

Posade supersoničnih lovaca-bombardera ruskog vazduhoplovstva Su-34 pogodile su kamuflirana vozila i ljudstvo AFU u zoni delovanja grupe Vostok, saopštila je u petak pres služba ruskog Ministarstva odbrane. Na snimku Ministarstva se vidi kako borbeni avion ispušta municiju dostavljenu vazduhom pre povratka u bazu. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, „udare” na zadate koordinate neprijateljske tačke „iznosile su visokoeksplozivne vazdušne bombe sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju”.

Pogledaj sad

Još videa