Slovenački as Josip Iličić je svoje najbolje dane proveo u Seriji A, počevši od Palerma. Žario je i palio terenima širom Apenina u duetu sa Havierom Pastoreom. Davao je golove protiv velikana Italije kao što su Inter i Juventus, ali kada je Pastore napustio klub, nije uspeo da se snađe.

Brzo je promenio okruženje i prešao je u Firencu. Sa Marijom Gomezom je delio titulu najboljeg strelca ekipe. Međutim posle četiri uspešne godine, prešao je u Atalantu.

Ovde je ostavio najbolji utisak, dostigavši i istorijsko treće mesto sa Atalantom, tako zaigravši u Ligi šampiona. Sa Duvan Zapatom  je izabran u tim godine Serije A. Dostigao je i četvrtinu finala sa ovim klubom kada je postigao 4 gola na gostujućoj utakmici protiv Valensije.

Depresija

Postoje glasine da ga je navodno Tina Polovina, njegova supruga, prevarila, a da ih je Josip Iličić uhvatio u akciji. Ovo je bilo upravo u periodu divljanja pandemije koronavirusa. Josip je otpočeo dugu borbu sa depresijom iz koje je izašao promenjen.

Bergamo, grad u kom je Iličić provodio najbolje dane, je bio teško pogođen koronavirusom. Takođe, on je govorio da glasine vezane za njegovu ženu nisu istinite.

Ove godine je prešao u slovenački Maribor gde je izašao na teren posle 12 godina provedenih u Italiji.

 

 

Na debiju protiv Mure je juče postigao gol sa bele tačke. Na tom debiju je izgledao potpuno drugačije - uvećane kilaže i delimično van forme sa vidljivim stomakom, pokazao je da je ipak klasa večna na kraju, postigavši jedan gol. Meč se završio dominantnom pobedom Maribora od 5-1.

BONUS VIDEO: NA TERENU U PETOJ DECENIJI: Ovo su najstariji učesnici na SP

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".