Osim članova legendarne grupe koji nažalost nisu više sa nama, na nastupu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nije bilo još nekoliko članova - nedostajao je prvi pevač Željko Bebek koji nije želeo da se priključi Bregoviću (više o tome pročitajte na OVOM linku), kao i jedan od bubnjara, Milić Vukašinović

Foto: ATA images

 

 

Upravo je Milić nekoliko dana na društvenim mrežama "potkačio" Gorana Bregovića zbog 50. godišnjice "Bijelog dugmeta" i održavanja turneje pod nazivom "Doživjeti stotu".

Vukašinović je u objavi na Fejsbuku nazvao Bregovića "mišem mekinjašem" jer je okupio bend za 50. godišnjicu, ali nije pozvao i njega.

Tom prilikom objavio je fotografiju s mora gde pozira zajedno sa suprugom Suzanom, a mnogi prijatelji i fanovi su podržali njegovu objavu.

 

 

- Evo nas na moretu, a vidim da je onaj miš mekinjaš Bregović okupio kao grupu "Bijelo dugme" za pedesetogodišnjicu, ali bez mene, jer ja ne sviram s mišem mekinjašem. Ko se druži sa mekinjama pojedu ga svinje - poručio je Milić Vukašinović.

Inače, Bijelo dugme je povodom 50. rođendana krenulo na turneju pod nazivom "Doživjeti stotu", a serija koncerata je krenula u subotu u Sarajevu. 

Pored prestonice Bosne i Hercegovine, "Dugmići" imaju zakazane koncerte i u Nišu, Kragujevcu, Puli i Splitu, a ostaje da se vidi da li će se proširiti spisak gradova.

BONUS VIDEO: