Rokvić je na svojevrsno hodočašće put Grčke krenuo sa humanim razlogom - da pomogne prevashodno deci oboleloj od raka.

Pevač na Instagramu izveštava pratioce kako napreduje njegov podvig, saopštio je da dnevno prelazi oko 33 kilometara, a da mu je krajnji cilj da skupi 200.000 evra za renoviranje Dečje onkologije i kupovinu aparata za dijagnostivikovanje kancera mozga kod dece.

Danas, trećeg dana puta, Nikola je saopštio i koliko para je skupljeno za nepuna 72 sata.

- Dragi moji ljudi, hvala vam na podršci i divnim porukama. Hvala vam na ljubavi i vašim molitvama. Dajete mi radost koja mi pomaže da mi svaki kilometar bude lakši. Zahvaljujem se i na svim uplatama, zahvaljujem se pojedincama, kompanijama, firmama... Prikupili smo skoro dva miliona dinara i idemo dalje, pozivam sve da se uključe i da pomognemo pedijatrijsku onkologiju. Ovo je put za dečiju radost, ljubim vas i volim. Radujte se - poručio je Rokvić u uključenju na Instagramu i dodao:

- Aparati za koje skupljamo novac, mikroskop i dodatna oprema, služiće patohistološkoj laboratoriji u dijagnostifikovanju kancera mozga i ti aparati koštaju oko 150.000 evra. Takođe, plan je i da se prikupe sredstva za renoviranje dela Pedijatrijske onkologije za šta je potrebno oko 50.000 evra i nadam se da ćemo time bar malo ulepšati našoj deci boravak u samoj bolnici. Bog vas blagoslovio - zaključio je pevač.

Nikola Rokvić je na putu sreo i prijatelja - oca Predraga Popovića. Oni su se fotografisali i pokazali koliko je danas pevač pretabanao - ponovo 33 kilometara. 

 

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

 

- Završen je treći dan, hvala Bogu. Otac Predrag Popović mi se pridružio i duhovno okrepio. Blagodarim oče - poručio je Nikola.

To znači da je Rokvić sada podosta odmakao od Beograda, tačnije od Hrama Svetog Save gde je započeo hodočašće. Dakle, za tri dana je prešao 100 kilometara i prikupio je oko dva miliona dinara. Šta li će tek biti na 1.060. kilometru na dalekoj Egini...

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

 

 

Podsetimo, Nikola Rokvić je pre odlaska sa porodicom posetio Hram Svetog Save, gde se pomolio.

- Odlučio sam da iz ljubavi prema ljudima krenem na ovaj put i nadam se da će biti na radost mnogih, nadam se da će biti na uzrastanje mnogih, nadam se da će biti na pomoć mnogih. Prvenstveno, na pomoć mnogim porodicama, mnogoj deci, ali što je najbitnije na pomoć bolesnoj deci zbog koje sam u velikoj meri i krenuo na ovaj put. Pokrenuli smo fondaciju koja će pomagati porodicu, koja će pomagati talentovanu decu, mnogodetnu porodicu, ali isto tako i bolesnu decu - rekao je Nikola u Hramu Svetog Save.

Inače, Nikola je pre nepunih mesec dana spomenuo na svom Instagramu kako se sprema za ovaj poduhvat.

- Mnogi od vas mi pišu i pitaju se za šta se spremam. Otkriću vam samo da se duhovno i mentalno spremam već tri godine za ovaj poduhvat. U poslednjih par meseci je došao red i na telesnu pripremu. Vrlo brzo ćete saznati - poručio je on nedavno svojim pratiocima.