x

OKOLINA MADRIDA RAZORENA: Voda je opustošila sve pred sobom

Planeta

06. Sep 2023.

BUJIČNE POPLAVE razorile su El Alamu, jugozapadno od Madrida.

Povezane vesti

Planeta

LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Izraelske odbrambene snage (IDF) izvestile su da je iz Rafaha ispaljeno osam projektila. Nakon napada, izraelski napad na Rafah je ubio najmanje 35 ljudi, saopštila je vlada Gaze. IDF je saopštila da je gađala kompleks Hamasa i ubila dva komandanta, dok je palestinski Crveni polumesec rekao da su napadi bili na šatore koje koriste raseljena lica u blizini sedišta UN. Međunarodni sud pravde naredio je u petak Izraelu da obustavi operacije u Rafi, gde se veruje da se sklonilo oko 1,4 miliona ljudi, i nazvao je humanitarnu situaciju „katastrofalnom“

Pogledaj sad
Planeta

MITING U PARIZU: Obilno prisustvo policije

Interventna policija rasporedila je šok bombe i suzavac protiv demonstranata u ponedeljak u Parizu tokom propalestinskog mitinga protiv izraelskih akcija u Rafi nakon što su smrtonosne izraelske odbrambene snage (IDF) napale kamp za raseljavanje u određenoj bezbednoj zoni severozapadno od Rafe dan ranije , u kojem je poginulo najmanje 45 ljudi. Na snimcima se takođe vide demonstranti, neki sa palestinskim zastavama, plakatima i transparentima, kako beže od dima i gasa, pokrivajući svoja lica.

Pogledaj sad
Planeta

GODIŠNJICA MOSKOVSKOG METROA: Baletski igrači nastupaju na stanici

Baletski igrači nastupili su u holu stanice Kurskaja na proslavi 89. godišnjice moskovskog metroa. Na snimku se vidi kako plesači osvajaju publiku posmatrača, na improvizovanoj sceni. Profesionalne pozorišne trupe izvele su odlomke iz „Labudovog jezera“ i „Uspavana lepotica“ Petra Čajkovskog, „Fantomski bal“ Frederika Šopena, „Žar-ptica“ Igora Stravinskog i „Esmeralda“ Čezara Punjija“, saopštila je pres-služba. Odeljenje za saobraćaj Moskve. Fleš mobovi, horovi i igrači su takođe nastupali na drugim stanicama širom moskovskog metroa.

Pogledaj sad
Planeta

SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Na snimku objavljenom pre 35 dana vidi se slovački premijer Robert Fico kako predviđa nešto što se ispostavilo kao pokušaj atentata na njega, rekavši tada da će čekati da vidi „kada ova frustracija dovede do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. " Mesec dana kasnije, Fico je hospitalizovan nakon što ga je napadač više puta upucao u Handlovoj. „Oni bezobrazno grde vladine političare na ulicama. A ja samo čekam da vidim kada će ova frustracija, tako intenzivno produbljena u novinama ili udarnim vestima, dovesti do ubistva jednog od vodećih vladinih političara. A ja nisam preuveličavajući jedan milimetar." rekao je Fico.

Pogledaj sad

Još videa