1. Krstarenje oko sveta

Četiri meseca će živeti na brodu turisti koji odluče da krenu na epsko krstarenje oko sveta po svim okeanima kroz 30 zemalja sveta, a imaju i 60.000 evra da to plate.

Krstarenje počinje 5. januara 2021. godine, ali uplate uveliko stižu i većina zainteresovanih putnika su - penzioneri. Ovi turisti krstariće na brodu “Seven siz mariner” koji se ove godine renovira i, umesto hiljade soba, imaće samo 350 apartmana. Putnici će uživati i u bazenima, spa centru, jesti u sedam restorana, piti piće u nekoliko barova i laundžova, a mogu i da čitaju knjige u bogato opremljenoj biblioteci.

Tokom 117 dana putovanja putnici će videti šest kontinenata, ali i stvarno ekskluzivna mesta poput Uskršnjih ostrva, australijskog koralnog grebena, a proći će i kroz Panamski i Suecki kanal. Razlog zašto se ljudi odlučuju na ovaj put oko sveta je obilazak 56 Uneskovih zaštićenih mesta kao što su Angkor Vat u Kambodži i Maču Pikču u Peruu, ali i ružičasti grad Petra i pustinja Vadi Rum u Jordanu, viktorijanska železnička stanica u Mumbaju, Akra u Izraelu... Putnici će moći da u Hurgadi napuste brod i odu do Luksora i Kaira, pa se ponovo vrate u svoj apartman.

Cena od 60.000 evra je visoka, ali uključuje i ekskurzije u 61 luci, besplatnu avio-kartu za biznis klasu, besplatan internet i piće, ali i pranje garderobe.


2. Kalala ostrvo u Karibima

Ovo nije najskuplje putovanje na svetu, jer milion dolara košta sedam dana odmora na Kalala ostrvu u Karibima u luksuznoj vili za deset osoba. Dakle, aranžman podrazumeva “sve uključeno” (neograničena količina šampanjca i kavijara, vatromet i potraga za blagom sa zlatnim polugama vrednim 150.000 dolara), prevoz privatnim avionom, privatna peščana plaža i holivudski snimatelj koji će, na kraju, napraviti film.


PROČITAJTE JOŠ - Majorka - egzotični "latino" raj u Evropi


3. Voz “Zlatni orao”

Najekskluzivnija putovanja obično nemaju cenu, a nezaboravan doživljaj nudi voz “Zlatni orao” koji putuje Transsibirskom železnicom. Ovo romantično dvonedeljno putovanje košta od 30.000 evra, a putnici imaju sav mogući glamur na ruski način: luksuznu kabinu sa ličnim batlerom i pijanistom!


4. Bela pustinja Antarktika

Beskrajno nebo i bezbroj zvezda koje svetlucaju - noć u Beloj pustinji Antarktika košta 190.000 evra! Do luksuznog šatora se stiže privatnim avionom iz Kejptauna. Turisti na Antarktiku borave kratko: osam sati mogu da šetaju, slikaju se sa pingvinima i uživaju, sledi ekskluzivna večera sa šampanjcem i udoban dušek sa toplim pokrivačem.

5. Maharadžin paviljon u Džajpuru

Indija je sinonim za raskoš, a za 13.000 evra na noć za dve osobe Maharadžin paviljon u Džajpuru nudi nezamisliv glamur! Odmor u mramoru, zlatu, kristalima i terasi sa đakuzijem iz kojeg se pruža panoramski pogled.