LETNjA sezona u Vrnjačkoj Banji će ove godine proteći u znaku obeležavanja značajnog jubileja - 150 godina organizovanog banjskog lečenja i turizma.

Krajem juna u prestonici srpskog kontinentalnog turizma boravilo je više od 5.000 gostiju, pa ako je suditi po berićetnom početku, ovdašnji turistički radnici imaju puno razloga da već sada zadovoljno trljaju ruke.


PROČITAJTE JOŠ:
Za odmore čak 100.000 vaučera

- Sve je u znaku jubileja, očekujemo otvaranje i tri nova hotela, kao i rekonstruisanog centralnog banjskog šetališta, popularne promenade - kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja. - Znatno veći talas gostiju uslediće u julsko-avgustovskom turističkom špicu. Tada ima i najviše kulturno-zabavnih manifestacija koje privlače veliki broj posetilaca.

Prema njegovim rečima, Vrnjačka Banja raspolaže sa najvećim brojem smeštajnih jedinica u Srbiji tako da će svaki gost naći slobodno mesto i biti zadovoljan ponudom i uslugom.

- Cene brojnih pratećih sadržaja gotovo su iste kao lane - govori Karavesović. - Ulaznice za neki od šest otvorenih bazena koštaju od 200 do 1.000 dinara, dok u brojnim velnes centrima, u kojima Vrnjačka Banja prednjači, tretmani koštaju od 1.500 do 2.500 dinara. U blizini je i planinsko odmaralište Goč sa velikim brojem ribnjaka, sa svežom planinskom pastrmkom koja se, po ceni od 800 do 1.200 dinara za kilogram može spremiti u etno-ambijentu.

PROČITAJTE JOŠ: Treskavac je bio đerdapski Olimp

Osim izvora mineralne, lekovite vode, uređenih parkova, staza za šetnju i terena za sport i rekreaciju po kojima je Banja nadaleko poznata, u Turističkoj organizaciji ističu da njihovi gosti imaju priliku da posete i jedinstveni Japanski vrt, a tu su i povoljni izleti do obližnjih manastira Žiče, Ljubostinje i Studenice, romantične vožnje fijakerima...


- Puno je razloga da posetite prestonicu srpskog turizma i uživate u odmoru, kvalitetnoj usluzi i dobrom provodu - poručuju iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.


BOGAT PROGRAM

VRNjAČKO kulturno leto zahuhtava se bajkerskim "Moto rok festom" od 6. do 8. jula. Tradicionalni, 14. po redu Međunarodni vrnjački karneval koji će okupiti nekoliko hiljada učesnika i na desetine hiljada posetilaca, održava se od 15. do 22. jula. Desetak dana kasnije sledi "Lavfest" na kojem će od 2. do 5. avgusta nastupiti poznati di-džejevi svetske tehno i elektro scene. Od 10. do 12. avgusta na programu su deveti "Dani Bate Stojkovića", a nakon toga, od 13. do 18. avgusta i 42. Festival filmskog scenarija.

CENE

Domaća kafa 60

Espreso od 80 do 120

Kisela voda 80

"Koka-kola",

"fanta", "sprajt" od 100 do 120

Limunada 120

Pivo od 100 do 180

Žestoka pića od 100 do300

Pica od 450do 850

Ćevapi (porcija) od 400 do 500

Ručak od 400 do 600

Sladoled 40

* u dinarima